REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 24 d. 08:23

Po išpuolių serijos Dagestane baigta antiteroristinė operacija

Pasaulis

SCANPIX ir Facebook nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA.LT


306177

Po kelias valandas trukusios antiteroristinės operacijos policija Rusijos Dagestano respublikoje nutraukė išpuolių seriją prieš bažnyčias ir sinagogas. „Pajėgos ir saugumo institucijos greitai reagavo, tačiau, deja, nepavyko išvengti aukų“, – naktį į pirmadienį sakė Machačkalos meras Jusupas Umavovas. Iš viso teroristai, žinybų duomenimis, nužudė dešimt žmonių, įskaitant aštuonis policininkus. Dar 16 asmenų pristatyta į ligoninę. Nukauti mažiausiai šeši užpuolikai, pranešė rusų žiniasklaida, remdamasi policija.

Sekmadienio vakarą pranešta apie atakas tuo pat metu Derbento mieste ir Dagestano sostinėje Machačkaloje. Abiejuose miestuose atakuotos sinagogos, pranešė Rusijos žydų kongresas. Derbente gaisras smarkiai apgadino sinagogą. Taip pat užpultos dvi stačiatikių bažnyčios, čia žuvo ir vienas dvasininkas bei apsauginis. Dar vienas užpuolikų taikinys buvo policijos postas Machačkaloje.

Institucijos aktyvią antiteroristinės operacijos fazę dar naktį paskelbė baigta. Tačiau nėra aišku, ar sučiupti visi užpuolikai. Dėl besitęsiančio teroro pavojaus išvažiavimai iš Machačkalos uždaryti.

Dagestano gubernatorius Sergejus Melikovas „Telegram“ kanale išpuolį pavadino mėginimu destabilizuoti padėtį regione. Musulmoniškas Dagestanas yra vienas skurdžiausių Rusijos regionų. Ši Rusijai priklausanti respublika ribojasi ir su Čečėnija.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA