PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugpjūčio 11 d. 16:15

Po ilgiau nei savaitę trukusio blokavimo Turkija sugrąžino prieigą prie „Instagram“

Pasaulis

Socialinis tinklas „Instagram“ / Pixabay

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


313591

Turkija šeštadienio vakarą atkūrė prieigą prie „Instagram“ – daugiau nei savaitę šis socialinis tinklas buvo užblokuotas visoje šalyje.

Informacijos ir ryšių technologijų tarnyba uždraudė prieigą prie „Instagram“ rugpjūčio 2 dieną nenurodydama konkrečios priežasties. Vėliau vyriausybės pareigūnai sakė, kad draudimas įvestas, nes platforma nesilaikė Turkijos įstatymų.

Šeštadienio vakarą socialiniame tinkle „X“ paskelbtame pranešime Turkijos transporto ir infrastruktūros ministras Abdulkadiras Uraloglu kalbėjo apie „su turiniu susijusius pažeidimus“ ir pridūrė, kad „Instagram“ atsisakė ištrinti tūkstančius įrašų, susijusių su „azartiniais lošimais, narkotikais ir vaikų išnaudojimu“.

„Per derybas su „Instagram“ pareigūnais buvome patikinti, kad mūsų prašymai bus patenkinti, ypač susiję su nusikalstama veikla, ir gavome pažadą, kad kartu dirbsime prie naudotojų cenzūravimo priemonių“, – rašė ministras.

Vaizdo įraše, taip pat paskelbtame „X“, ministras paaiškino, kad platforma „užtikrins Turkijos įstatymų laikymąsi ir kad tais atvejais, kai įstatymai pažeidžiami, būtų greitai ir veiksmingai įsikišama“.

Jis pridūrė, kad visos teroristinėmis laikomoms organizacijoms priklausančios paskyros bus uždraustos, o visas tokias organizacijas reklamuojantis turinys bus pašalintas.

„Instagram“ savininkė „Meta“ neigė nebendradarbiavusi ir teigė, kad Turkijos institucijų prašymu per pirmąjį šių metų pusmetį pašalino beveik 2,5 tūkst. įrašų.

Tuo metu prezidento Recepo Tayyipo Erdogano komunikacijos direktorius Fahrettinas Altunas (Fachrerinas Altunas) apkaltino „Instagram“ užblokavus užuojautos žinutes dėl palestiniečių grupuotės „Hamas“ politinio lyderio ir artimo Turkijos vadovo sąjungininko Ismailo Haniyeh žūties.

I. Haniyeh buvo nukautas Teherane praėjusį mėnesį per išpuolį, dėl kurio kaltinamas Izraelis.

Niujorke įsikūrusios skaitmeninės rinkodaros naujienų bendrovės „We Are Social Media“ duomenimis, 85 mln. gyventojų turinčioje Turkijoje „Instagram“ turi daugiau nei 57 mln. naudotojų.