PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugsėjo 9 d. 15:26

Plungiškius džiugino tradicinis žirgų konkūras

Plungė

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


317582

Šeštadienį Plungėje, kunigaikščių Oginskių dvaro žirgyno salėje, atidarytas XIX Tarptautinis Mykolo Oginskio festivalis, o jau kitą dieną, sekmadienį, surengtas ir vienas iš tradicinių festivalio renginių – XIV žirgų konkūro varžybos Tarptautinio Mykolo Oginskio festivalio taurei laimėti.

Saulėtą pirmąją rudens dieną į Mykolo Oginskio rūmų žirgyno stadioną susirinko didelis būrys jojikų ir žirgų. Gausu buvo ir žiūrovų. Duetai varžėsi dėl Plungės rajono savivaldybės mero, Seimo nario Jurgio Razmos ir Tarptautinio Mykolo Oginskio festivalio taurių. Iš viso suskaičiuota apie 100 startų, dėl pagrindinės taurės varžėsi 10 stipriausių duetų.

Ypatingoji renginio viešnia – puikią programą parodžiusi dailiojo jojimo atstovė, Paryžiaus olimpinių žaidynių dalyvė Justina Vanagaitė-Samuilė.

Pirmosios konkūro varžybos – dėl Plungės rajono savivaldybės mero taurės. Šių varžybų nugalėtojai – Kristupas Petraitis su žirgu Baltic Gucci L (klubas „Audruvis“ iš Joniškio) ir Ugnė Gricevičiūtė su žirgu Dynamo XX (Rietavo žirgynas).

Seimo nario Jurgio Razmos taurės laimėtoja – Raimonda Samušytė ir žirgas Hetė (Lietuvos žirgynas).

Pagrindinė Tarptautinio Mykolo Oginskio festivalio taurė atiteko klubo „Audruvis“ atstovui Matui Petraičiui ir žirgui Casaltina.

Visą dieną trukusiose konkūro varžybose žiūrovai ne tik gėrėjosi įspūdingais jojikų ir žirgų pasirodymais. Damos buvo kviečiamos dalyvauti gražiausios skrybėlaitės konkurse, vaikai – pasivaržyti jodami mediniais žirgeliais.

Pasibaigus varžyboms, Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis padėkojo Lietuvos žirginio sporto federacijos generalinei sekretorei plungiškei Gintarei Šakytei. Jai ir olimpietei Justinai Vanagaitei-Samuilei padovanotos Plungės viešosios bibliotekos iniciatyva išleistos knygos apie iš Plungės kilusią vieną garsiausių pasaulio alpinisčių Vandą Rutkevič.


Foto galerija:

Plungės rajono savivaldybės mero taurės laimėtojas Kristupas Petraitis
Įspūdingi duetų pasirodymai