PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 18 d. 16:04

Plungės sporto arenoje prasidėjo plaukimo pamokos antrokams

Plungė

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


319298

Plungės sporto arenos baseine nuo rugsėjo 17 d. prasidėjo pirmosios pamokos Plungės rajono savivaldybės 2024-2025 m. m. antrų klasių mokiniams. Mokymo plaukti ir saugaus elgesio vandenyje programą sudaro 32 plaukimo pamokos vaikams.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Nacionalinę programą organizuoja ir koordinuoja asociacija “LTU Aquatics”.

Šiais mokslo metais 358 Plungės rajono antrokai iki mokslo metų pabaigos mokysis įveikti vandens baimę ir pasiruošti plaukimui, kontroliuoti kvėpavimą ir plaukti. Mokymo plaukti pamokų metu bus ugdomi visapusiški gebėjimai, mokiniai susipažins su vandeniu, su saugiu elgesiu vandenyje ir prie vandens, mokysis įvairių fizinių pratimų (sulaikyti kvėpavimą, plūduriuoti, mušti kojomis vandenyje, atsimerkti po vandeniu, panerti, plaukti su įvairiomis pagalbinėmis priemonėmis). Plaukimo pamokų metu bus mokoma įvairių žaidimų vandenyje ir jų taisyklių laikymosi, saugių šuolių į vandenį, plaukimo įvairiame gylyje ir įvairiose padėtyse (ant krūtinės, nugaros, vertikaliose ir horizontaliose padėtyse, slenkant vandeniu ir pan.).

Mokymo proceso metu nuolat bendradarbiaujama su ugdymo įstaigomis ir su klasių pedagogais. Plaukimo pamokų metu mokytojai ir mokytojų padėjėjai atliks ne tik stebėtojo vaidmenį, bet ir įsitrauks į ugdymo procesą, reaguos į įvairias situacijas, kartu su treneriais vertins mokinių pažangą.

Plaukimo pamokas veda Plungės sporto ir rekreacijos centro plaukimo treneriai.