PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 08:46

Plungės rajono savivaldybės švietimo įstaigoms – 125 kompiuteriai

Plungė

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


318668

Plungės rajono savivaldybė šių metų biudžete buvo numačiusi 60 tūkst. eurų kompiuteriams įsigyti. Už šias lėšas nupirkti 125 nešiojamieji kompiuteriai „Acer Travelmate P2“.

Plungės „Saulės“ gimnazijoje Plungės rajono savivaldybės vicemerui Žydrūnui Purauskiui, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Gintautui Rimeikiui, „Saulės“ gimnazijos direktorei Daliai Uščinienei ir direktorės pavaduotojui ūkio reikalams Vaidotui Skierui aptariant mokyklos kompiuterizavimo klausimą, pasidžiaugta, kad mokykla IT priemonėmis aprūpinta gana gerai, o šiemet kompiuterių gauta išskirtinai daug. Žinoma, per daug jų niekada nebūna, nes elektronika pakankamai greit sensta.

Minėtieji 125 kompiuteriai mokykloms išdalyti atsižvelgiant į įstaigose besimokančių moksleivių skaičių ir jiems tenkantį kompiuterių skaičių. Daugiausiai įrenginių – 60 – teko Žemaitijos kadetų gimnazijai. Jai skirta daugiau, nes įstaiga negalėjo dalyvauti Nacionalinės švietimo agentūros projekte, pagal kurį buvo perkami kompiuteriai. Kiti paskirstyti taip: „Saulės“ gimnazijai – 15, Senamiesčio mokyklai – 10, „Ryto“ pagrindinei – 10, Liepijų mokyklai – 10, Akademiko Adolfo Jucio progimnazijai – 10, „Babrungo“ progimnazijai – 10.

Iš Nacionalinės švietimo agentūros projekto „Ryto“ ir Senamiesčio mokyklos buvo gavusios po 48 kompiuterius, „Saulės“ gimnazija – 36, Liepijų mokykla –27, Akademiko Adolfo Jucio progimnazija – 24.

Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Gintauto Rimeikio, prieš kurį laiką Plungės rajonas pagal mokiniams tenkantį kompiuterių skaičių buvo vienas paskutiniųjų sąraše. Per keletą pastarųjų metų skaičiai yra gerokai šoktelėję į viršų ir dabar rekomenduojamus rodiklius jau atitinkame.