REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 6 d. 08:25

Plungės rajono savivaldybės delegacija Bruntalyje paminėjo įstojimo į ES 20-metį

Plungė

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


300106

Balandžio 30–gegužės 2 dienomis Plungės rajono savivaldybės delegacija – Savivaldybės meras Audrius Klišonis, Kultūros, turizmo ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Vida Saukalienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Egle Makareviciene ir Platelių seniūnas Robertas Šimkus – vyko į Čekiją, į miestą partnerį Bruntalį, kur kartu su čekais ir kitų šalių atstovais paminėjo ir Lietuvos, ir Čekijos įstojimo į Europos Sąjungą 20-metį.

Renginys prasidėjo Bruntalio savivaldybės tarybos posėdžiu, kuriame dalyvavo ir Bruntalio užsienio partnerių delegacijos. Baigiantis posėdžiui, svečiai sveikino čekus įstojimo į ES 20-mečio proga, Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis renginio šeimininkus nustebino pasveikindamas juos jų gimtąja kalba. Sveikinimo kalbą tarė ir Bruntalio meras Martin Henč.

Antrąją vizito dieną, lydimos Bruntalio mero Martino Henčo, ir Plungės, ir iš kitų šalių atvykusios delegacijos turėjo progą apžiūrėti Bruntalį – vieną seniausių Čekijos miestų, kuriam Magdeburgo teisės suteiktos XII amžiuje. Delegacijos aplankė pilį, kuri turėjo tarnauti ne karo, o reprezentaciniams tikslams, bet taip ir nebuvo iki galo pastatyta (dabar joje veikia muziejus); 1926 metais statytą mokyklą, kuri dabar, į tas pačias patalpas perkėlus vaikų darželį, biblioteką ir jaunimo centrą, kartu yra ir laisvalaikio centras su puikiais pastatais ir įspūdingu vidiniu kiemeliu; susipažino su žaliąsias idėjas įgyvendinančia įmone „Green polis“, gaminančia žaliąsias sienas – vertikalius sodus; aplankė baseiną, turintį 6 takelius, iš kurių vienas išeina į lauką, ir kitas vietas. Čekai svečiams pristatė tai, kas sutvarkyta už Europos Sąjungos skirtas lėšas.

Kartu su kitais plungiškiai taip pat apžiūrėjo ir palaistė daugiau nei prieš dešimtmetį miestų partnerių pasodintus klevelius ir stogastulpį, ant kurio – ir Plungės herbas.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA