PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 18 d. 11:29

Plungės rajono miesteliuose planuojama įrengti paštomatus

Plungė

Plungės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybė


324650

Plungės rajono savivaldybėje lankėsi Lietuvos pašto generalinis direktorius R. Zukas. Su juo susitiko Plungės rajono savivaldybės meras A. Klišonis, Savivaldybės administracijos direktorius D. Pečiulis, jo pavaduotoja J. Šumskienė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja J. Puidokienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Žaneta Vaitkuvienė. Susitikimo tikslas – pakalbėti apie galimybę Plungės rajono miesteliuose įrengti paštomatus.

„Lietuvos pašto skyrių miesteliuose nebėra, tad žmonėms kyla problemų norint išsiųsti ar atsiimti siuntinius. Plungės mieste paštomatų tinklas išvystytas puikiai, tad būtų šaunu, jei siuntų pridavimo ir atsiėmimo aparatai atsirastų ir kaimo vietovėse, bent jau miesteliuose, kur daug gyventojų ir tokios paslaugos poreikis tikrai yra ir ateityje tas poreikis tik augs. Juolab kad žmonėms tai labai patogu – siuntą ir atsiimti, ir įdėti galima bet kuriuo paros laiku, nereikia derintis prie darbo valandų. Ir paštui tai neturėtų būti didelė problema – juk jūsų transportas vis tiek važiuoja į miestelius, vadinasi, kartu galėtų ir paštomatus aptarnauti. Tai būtų didelis palengvinimas žmonėms, kurie dabar dėl siuntų važiuoja kas į Plungę, kas į Telšius ar dar kažkur“, – kalbėjo Savivaldybės meras Audrius Klišonis.
Merui pritarė Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Žaneta Vaitkuvienė: „Šį klausimą kelia ne tik gyventojai, bet ir kaimo vietovėse įsikūręs verslas. Plateliuose, Žemaičių Kalvarijoje, Alsėdžiuose, Kuliuose ir kitose vietovėse dirbantys smulkieji verslininkai sako, kad nesant paštomatų jiems sudėtinga vykdyti elektroninę prekybą. Tai problema, kurią verslas prašo padėti išspręsti.“
Anot Lietuvos pašto generalinio direktoriaus, uždarius skyrius, miesteliai ir kaimai neliko be pašto paslaugų – į visas vietoves reguliariai atvyksta mobilieji laiškininkai, o norint išsiųsti siuntinį laiškininką galima ir į namus išsikviesti. Rolandas Zukas pritarė, kad paštomatai – didelis patogumas, bet juos įrengti ir aptarnauti esą nėra labai paprasta ir pigu. „Verslo subjektai visada gali kreiptis tiesiogiai ir mes, manau, rasime kompromisą. O apie paštomatų plėtrą vietovėse, turinčiose 1500–2000 gyventojų, taip pat galvojame“, – kalbėjo Rolandas Zukas.
Kaip minėjo Lietuvos pašto vadovas, kaip tik šiuo metu su gamintojais tariamasi dėl paprastesnių paštomatų, kuriems nereikia elektros įvado. Jie dirba su baterija, veikiančia kelerius metus. Būtent tokie paštomatai būtų optimaliausi miesteliuose. „Plėtra yra mūsų planuose, žinoma, testuojant rinką ir viską skaičiuojant. Mums svarbūs gyventojai, svarbūs verslai, tad bent jau bandomieji paštomatai, manau, vienur ar kitur atsiras“, – reziumavo Rolandas Zukas.