PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 29 d. 07:08

Plungėje vyks Regioninės politikos forumas

Plungė

ELTAŠaltinis: ELTA


315919

Ketvirtadienį Plungėje rengiamas šeštasis Regioninės politikos forumas.

Jo dalyviai aptars regionų plėtros planų ir suplanuotų investicijų įgyvendinimą, bus diskutuojama dėl Sanglaudos politikos po 2027 metų. Dar viena iš šiųmečio forumo temų apims kūrybines industrijas, kaip vieną iš ateities ekonomikos krypčių, skelbia renginį organizuojanti Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Forume dalyvaus savivaldybių merai, regionų plėtros tarybų, Vyriausybės, Seimo ir verslo, profesinių sąjungų ir nevyriausybinių organizacijų, savivaldos atstovai, Lietuvos ir užsienio mokslininkai bei ekspertai.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, regionų plėtrai aštuonerių metų laikotarpiui (2022–2030 m.) skirta rekordiškai didelė Europos Sąjungos (ES) paramos lėšų suma – 1,6 mlrd. eurų.

„Šiuo metu Regionų plėtros tarybos jau suplanavo beveik 100 proc. visų Regionų plėtros programos lėšų. Pradėti įgyvendinti ir konkretūs projektai. Regionų plėtros tarybos yra savarankiškos, taigi regionai turi ne tik sprendimo teisę, bet ir didelę atsakomybę už tai, kad šios investicijos kurtų naudą mūsų žmonėms ir visuomenei“, – pranešime teigė ministrė.

Anot ministerijos, šio ir ankstesnių Regioninės politikos forumų vienas iš svarbiausių tikslų, kad sprendimai dėl regionų plėtros būtų priimami pasitarus su visomis suinteresuotomis šalimis ir partneriais.

ELTA primena, kad pernai Regioninės politikos forumas vyko Vilniuje. Tąkart, be regionų plėtros planų, buvo diskutuojama apie regionų prioritetus, atsparumo globaliems iššūkiams didinimą, naujo vietos savivaldos modelio galimybes ir kt.