PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 25 d. 16:32

Plungėje vyko miesto šventė

Plungė

Festivalio „Saulelė raudona“ šeimininkai „Gondinga“

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


306415

Plungės miesto šventė tęsėsi nuo penktadienio iki sekmadienio, tačiau pagrindiniai jos renginiai skambėjo šeštadienį, prasidėję 10 valandą ryte ir pasibaigę gerokai po vidurnakčio diskoteka su DJ Viktoru Diawara.

Mugė, Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos ir kaimiškųjų kultūros centrų kolektyvų koncertas, Turizmo informacijos centro, kaimo bendruomenių, Vietos veiklos grupės prisistatymas prie miesto laikrodžio, žemaitiško rašto, teksto, dainos ir gamtos instaliacijų atidarymas parke, tarptautinis vaikų futbolo turnyras, „Fotoalėja‘24“, fotografijos parodos „Fish Fetish“ atidarymas ir grupės „Vaibai ore“ koncertas bibliotekoje, teatralizuota eisena, folkloro festivalio „Saulelė raudona“ dalyvių pasirodymai įvairiose miesto erdvėse ir jų suburti folkloro ratai, veiklos vaikams ir jaunimui prie bibliotekos, DADA skaitymai ir koncertas bibliotekoje.

Ir, žinoma, Didysis vakaro koncertas! Jame – ne tik 11 folkloro ansamblių iš Lietuvos, Latvijos, Čekijos, Ukrainos, kurių koncertą vedė operos solistas Liudas Mikalauskas, Plungės simfoninio orkestro ir atlikėjo Lino Adomaičio, atlikėjos GJAN koncertai, bet ir tūkstančiai geru oru ir puikia šventės programa besimėgaujančių plungiškių ir miesto svečių.

„Saulelės raudonos“ kolektyvai – festivalio šeimininkai Plungės kultūros centro folkloro ansamblis „Gondinga“, vadovaujamas Dalios Stasikėlienės, „Materinka“ iš Ukrainos, „Olšina“ iš Čekijos ir „Kūzuls“ iš Latvijos – pirmąjį koncertą Plungės Senamiesčio aikštėje surengė penktadienio pavakarę. Šeštadienį prie pirmųjų keturių kolektyvų prisijungė dar septyni – „Strops“ iš Latvijos, „Gastauta“ iš Rokiškio, „Žeiria“ iš Varėnos, „Senoliai“ iš Klaipėdos, „Taduja“ iš Kelmės, „Žibinyčia“ iš Marijampolės ir „Platelē“ iš Platelių. Koncertai vyko ir Babrungo slėnio estradoje, ir Senamiesčio aikštėje, Plungėje skambėjo visų regionų dainos, muzika, tarmės, žavėjo šokiai ir kostiumai. O ką jau bekalbėti apie ugningu temperamentu tryškusį kolektyvą iš Ukrainos ir puikią nuotaiką savo teatralizuotais pasirodymais dovanojusius čekus.

Vakaro koncertas, kaip jau minėta, sukvietė tūkstančius žmonių. Visus susirinkusiuosius sveikino Seimo narys Jonas Varkalys ir Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis. „Plungė yra mūsų miestas, Oginskių miestas, polonezo „Atsisveikinimas su Tėvyne“ miestas! Mylėkime, kurkime, gražinkime Plungę ir visą kraštą. Taip, kad niekam nereikėtų ir nesinorėtų su juo atsisveikinti. Tegul Plungė būna mus vienijanti ašis!“ – sveikino Seimo narys.

Švente ir į ją susirinkusiais plungiškiais džiaugėsi ir Savivaldybės meras Audrius Klišonis: „Smagu matyti tokį gražų būrį plungiškių ir svečių! Visas miestas gaudžia, parkas, slėnis pilnas žmonių. Smagu! Geras oras ir dar geresnė visų nuotaika. Puiki programa, kurią parengė mūsų kultūros darbuotojai, puikūs koncertai, kuriuos dovanoja svečiai. Gauskit! Šiandien visų mūsų miesto šventė, miestas atviras ir mums, ir svečiams. Plungė – Žemaitijos širdis, o ji turi plakti darniai, garsiai ir tvirtai. Gražios šventės visiems!“

Publika audringai plojo „Žirginėlių“ šokėjams ir nuotaikingiems folkloro ansambliams, į taktą lingavo dainuojant Liudui Mikalauskui, visus žavėjo Linas Adomaitis, parengęs puikią programą su Plungės simfoniniu orkestru, vadovaujamu Ievos ir Pauliaus Lygnugarių. Babrungo slėnis dar labiau įsisiūbavo į sceną užlipus atlikėjai GJAN, kuri sakė seniai laukusi progos mūsų miesto scenoje užtraukti dainą, kurioje skamba žodžiai „Man šiandien balius Plungėj“. Atrodo, šoko visi Plungė. Pasibaigus GJAN koncertui šokius pratęsė DJ Viktoras Diawara. Tad linksmybės tęsėsi dar ir po vidurnakčio.


Foto galerija:

Koncertuojant atlikėjai GJAN, gaudė visas Babrungo slėnis
Savivaldybės mero Audriaus Klišonio ir Seimo nario Jono Varkalio sveikinimas
Publiką savo šokiais džiugino kolektyvas iš Čekijos
Plungiškiams – operos solisto Liudo Mikalausko dainos
Scenoje – Linas Adomaitis ir Plungės simfoninis orkestras
Vakaro koncertą pradėjo plungiškiai – šokių ansamblis „Žirginėliai“