REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Balandžio 29 d. 19:08

Plungėje – stovykla jauniesiems menininkams iš Konotopo

Plungė

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


299621

Nuo balandžio 22 d. Plungės Mykolo Oginskio meno mokykloje vyksta tarptautinė stovykla, pavadinta „Kūrybinės jungtys“. Į ją plungiškiai pakvietė būrį jaunuolių ir jų mokytojų iš Ukrainos, tiksliau – iš Plungės miesto partnerio Konotopo. Visi svečiai taip pat mokosi menų – šoka, dainuoja, muzikuoja, užsiima daile.

Trečiadienį jaunuosius svečius iš Ukrainos priėmė Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis: „Prieš daugiau nei 30 metų, kai Lietuva atgavo nepriklausomybę ir kai mums reikėjo pagalbos, atsirado bičiulių, kurie ištiesė mums pagalbos ranką. Pirmieji iš jų buvo Mendeno miestas Vokietijoje. Dabar mes jau stiprūs. Stiprūs tiek, kad ir kitiems jau galime padėti. Džiaugiuosi užsimezgusia mūsų draugyste su Konotopu ir tuo, kad turime galimybių jums padėti. Žinot, kai bendradarbiauja tik merai, tai labai trapu, kai susidraugauja mokyklos, kolektyvai, komandos, – tai jau tvirta ir ilgam“, – kalbėjo Savivaldybės meras Audrius Klišonis, kartu išsakydamas viltį, kad ukrainiečiai laimės jų šalį niokojantį ir žmones žudantį karą ir kad po karo jų tauta bus dar stipresnė ir vieningesnė.

Iš Konotopo atvykę jaunuoliai ir keturios jų mokytojos, kuriuos į Savivaldybę atlydėjo Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos direktorė Rita Urniežienė ir pavaduotoja Dalia Stasikėlienė, dėkojo už plungiškių geranoriškumą, gražią bendrystę ir bendrą kūrybinį procesą. Svečiai plungiškius pasveikino ne tik padėkomis ir gražiais palinkėjimais, bet ir jautria daina – antruoju šalies himnu tapusia „Oi u luzi chiervona kalyna“. Atskiras rankos paspaudimas buvo skirtas merui Audriui Klišoniui – linkėjimus nuo Konotopo mero Artemo Semenikhino perdavė stovykloje dalyvaujantis jo sūnus Danilo Semenikhin.

Jaunieji menininkai iš Konotopo susipažino su Plungės Mykolo Oginskio meno mokykla ir jos bendruomene, dalyvavo bendrose veiklose su bendraamžiais mūsų meno mokyklos ugdytiniais, edukacijoje, kurią surengė Plungės technologijų ir verslo mokykloje (beje, joje svečiai ir gyveno), susitiko su Plungės atviro jaunimo centro lankytojais, įvairios veiklos jų laukė Plungės viešojoje bibliotekoje, Plungės kultūros centre, „Saulės“ gimnazijoje. Trečiadienio vakare ukrainiečiai kartu su plungiškiais linksminosi diskotekoje, o šįvakar, ketvirtadienį, – baigiamasis tarptautinės stovyklos „Kūrybinės jungtys“ baigiamasis koncertas, o po jo – baseinas.

Paskutiniąją stovyklos dieną, penktadienį, numatyta tarptautinė konferencija ekologijos tema ir ekskursija į Klaipėdą.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA