PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 24 d. 13:27

Plungėje startuoja naujo Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus statyba

Plungė

Suplanuotus pokyčius pristatė Plungės ligoninės direktorius Remigijus Mažeika

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


311068

Plungės ligoninėje lankėsi Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, mero patarėja Vilma Šarnienė ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Jovita Šumskienė, kurie kartu su ligoninės direktoriumi Remigijumi Mažeika, jo pavaduotoju Giedriumi Ramanausku ir ligoninės Ūkio skyriaus vedėju Stepu Petrauskiu aptarė naujo Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus statybos pradžią.

Savivaldybės vadovams aprodyta teritorija, kurioje išaugs priestatas, ir pirmajame aukšte esančios patalpos, į kurias laikinai persikels Priėmimo ir skubios pagalbos skyrius, papasakota, kokie pokyčiai laukia įgyvendinus šį projektą.

Daugiausiai nerimo kėlęs klausimas – ar pavyks betranšėju būdu pakloti kanalizaciją. Šis iššūkis įveiktas. Dabar laukiama, kol bus išgabentas namelis, kuriame kiek anksčiau buvo teikiamos išblaivinimo paslaugos (jį savo reikmėms panaudos VšĮ „Plungės futbolas“), o tada jau – griovimo ir statybos darbai.

Ligoninės pastato rekonstrukcijos darbus atliks konkursą laimėjusi UAB „Virdaleka“. Rekonstrukcija užtruks 12 mėnesių, statybos darbų kaina – beveik 1,098 mln. eurų. Finansavimo šaltinis – Plungės rajono savivaldybės biudžeto lėšos. Šiemet šiam projektui skirta 712 tūkst. eurų, likusioji dalis – 2025 metais.

„Ir mūsų pacientai, ir Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus darbuotojai tikrai nusipelnė geresnių sąlygų, nei yra dabar. Ši rekonstrukcija ankštą ir nesaugų skyrių pavers erdviu ir šiuolaikišku, turėsime galimybę atskirti karščiuojančių ir nekarščiuojančių pacientų srautus, aprūpinsime modernia įranga“, – pasakojo Plungės ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

Numatyta rekonstruoti patalpas, kuriose dabar įsikūręs Priėmimo ir skubios pagalbos skyrius (316,25 kv. m), šalia išaugs ir 236,06 kv. m priestatas. Žinoma, bus sutvarkyta ir aplinka.

Naujasis priestatas projektuojamas už Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus, kur dabar stovi namelis, skirtas asmenims išblaivinti. Priestatas bus gerokai didesnis už namelį, jis bus funkciškai surištas su ligoninės pastatu.

Medžiagos ir įranga, kurios bus naudojamos įgyvendinant šį projektą, – šiuolaikiškos, ekonomiškos, užtikrinančios esminius statinio reikalavimus ir pastato paskirčiai būtinas savybes. Naujajam skyriui suprojektuotas naujas elektros įvadas ir alternatyvus elektros tiekimo šaltinis – dyzelinis generatorius. Nauja bus ir šildymo sistema – dvivamzdė, uždara, apatinio paskirstymo, šildoma bus radiatoriais, temperatūrą reguliuojant termostatinėmis galvomis. Bus įrengta vėdinimo sistema su šaldymo funkcija.

Projektuojami nauji kompiuterių, fiksuoto ryšio telefonų tinklai, priešgaisrinė signalizacija. Stebėjimo burbulo patalpose, stebėjimo palatoje, reanimacijos palatoje, palatose, skirtose karščiuojantiems pacientams bus įrengtos vaizdo kameros, jų stebėjimo monitorius – poste. Projektuojami ir medicininių dujų vamzdynai: medicininio deguonies, suspausto oro, vakuumo.

Statybos darbai, žinoma, sukels nepatogumų, bet jie – laikini. Šalia Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus buvusiai laboratorijai patalpos suteiktos 3-iajame aukšte, pats skyrius bus iškeltas į Konsultacinės poliklinikos patalpas, esančias pirmajame aukšte (įėjus pro centrines duris, po kaire). Patalpos jau suremontuotos, jose įrengti kondicionieriai. Pagal paskirtį bus pradėtos naudoti iškart, kai tik statybininkai nebeleis pacientų priimti dabartinėse skyriaus patalpose. Į skyrių pacientai pateks pro duris, esančias kitoje ligoninės pastato pusėje, ten atvyks ir Greitosios medicinos pagalbos automobiliai.

Taigi ilgai lauktas projektas startavo, beliko sulaukti finišo ir įkurtuvių.


Foto galerija:

Giedrius Ramanauskas ir Remigijus Mažeika paaiškino, kaip Priėmimo ir skubios pagalbos paslaugos bus teikiamos, kol vyks statybos darbai
Aprodytos patalpos, kuriose laikinai įsikurs Priėmimo ir skubios pagalbos skyrius
Svečiams parodyta, kokią teritoriją užims priestatas
Projektą aptaria direktorius Remigijus Mažeika, Ūkio skyriaus vedėja Stepas Petrauskis ir meras Audrius Klišonis