PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 26 d. 10:15

Plaukikai įgūdžius tobulino Egėjo jūroje

Radviliškis

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


311445

Liepos 15–25 dienomis įgyvendinta baseiną lankančių mokinių socializacijos ir poilsio programa „Mokausi, tobulėju, susipažįstu“, kurios metu grupė plaukikų lydima trenerio Valerijaus Belovo stovyklavo Graikijoje, Syros saloje.

Ši programa yra tęstinė ir jau ketvirtą kartą organizuojama baseiną lankantiems mokiniams, tačiau kaskart jos įgyvendinimui pasirenkama vis kita vieta ar šalis. Programos pavadinimas atskleidžia, kad šioje stovykloje mokiniai ne tik mokosi ir tobulėja, bet ir susipažįsta su naujais dalykais.

Baseino treneris kasmet stengiasi, kad net ir atostogų metu vaikai turėtų galimybę treniruotis, būtų fiziškai aktyvūs bei stiprintų sveikatą. Jis teigė, kad itin svarbu mokinius treniruoti kuo įvairesnėmis sąlygomis, pakeičiant aplinką, o baseine įgytus plaukimo įgūdžius įtvirtinti plaukiojant atviruose vandens telkiniuose. Šios programos metu vaikai turėjo galimybę savo jėgas išbandyti ir pasitikrinti Egėjo jūros bangose, kurioje kasdien treniravosi ir plaukiojo įveikdami net po keletą kilometrų distancijas.

Kaitinant saulei plaukikai žygiavo į kalnus, o kopimas esant itin aukštai temperatūrai ar pučiant stipriam vėjui išties reikalavo ištvermės bei fizinių jėgų. Taip pat mokiniai leido laiką vaizdinguose paplūdimiuose ir įlankose, tyrinėjo jūros dugną, tobulino nardymo ir šuolių į vandenį įgūdžius, aplankė net kelis Graikijos miestus ir pažino Syros salą. Kasdienis fizinis aktyvumas, smagūs sportiniai žaidimai, skirtingos plaukimo treniruotės ir užduotys vandenyje bei keliolikos kilometrų distancijų įveikimas tiek einant, tiek plaukiant mokiniams paliko išties vertingą patirtį ir nepamirštamus įspūdžius. Šioje programoje dalyvaujantys vaikai turėjo galimybę pamatyti įspūdingą kraštovaizdį, alyvmedžių giraites, didingus kalnus. Plaukikai pasinėrė į tikrus vasaros nuotykius ir grįžo išmokę stovyklos pamokas bei patyrę naujų nepakartojamų nuotykių.

Už galimybę pamatyti, patirti, mokytis ir tobulėti mokiniai ir treneris nuoširdžiai dėkoja visiems prisidėjusiems prie šios stovyklos įgyvendinimo ir finansavimo. „Grįžome su džiaugsmu širdyje, nes turėjome puikų laiką drauge, bet su liūdesiu veiduose, kad viskas baigėsi. Laikas tiesiog praskriejo,“ – teigė plaukimo treneris Valerijus.