PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 23 d. 14:26

Pirmoji ponia Švenčionių rajono TAU: esate stiprios bendruomenės pagrindas

Švenčionys

Eitvydo Kinaičio / LRP kanceliarijos nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


302150

Pirmoji ponia tęsia tradiciją susitikti su Lietuvos trečiojo amžiaus universitetų (TAU) bendruomenėmis ir ketvirtadienį lankėsi Švenčionių rajono TAU.

Savo veiklą Švenčionių rajono TAU pradėjo 2015 m. spalio mėnesį. Įstaiga vienija apie 180 klausytojų iš Švenčionių, Švenčionėlių, Pabradės, Adutiškio, Milkuškų, Vidutinės ir kitų rajono vietovių.

Universitete veikia 7 fakultetai, skirtingi tiek turiniu, tiek teritorija: Švenčionių menų pažinimo fakultetas, Švenčionėlių menų pažinimo fakultetas, Adutiškio politologijos ir krašto istorijos fakultetas, Vidutinės psichologijos fakultetas, Švenčionėlių Lietuvos lenkų kultūros fakultetas, Milkuškų menų pažinimo fakultetas.

„Džiaugiuosi, kad jūsų universitetas turi regioninius fakultetus. Labai svarbu sudaryti galimybes žmonėms studijuoti ne tik regiono centre, bet ir atokesnėse vietose. Taip stiprinama tiek vietos bendruomenė, tiek ir patys regionai. Būtent TAU žmonės yra stiprios bendruomenės pagrindas“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia ragino Švenčionių TAU studentus aktyviai dalyvauti projektuose, taip pat ir tarptautiniuose.

„Vienas iš būdų vyresnio amžiaus žmogui nenumenkinti savęs – nuolat mokytis, įvaldyti skaitmenines technologijas ar kitus naujus dalykus, išlikti žingeidžiam visą gyvenimą, aktyviam darbo rinkoje ar savanorystės veikloje. Džiaugiuosi matydama, jog būtent tokiu keliu ir einate“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia padėkojo Švenčionių rajono TAU bendruomenei už drąsą, smalsumą, aktyvumą, skiriamą dėmesį kultūrai, tradicijoms, ryšio tarp kartų skatinimui, dalijimąsi patirtimi ir gerumu su aplinkiniais.