PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 11 d. 10:52

Pirmoji ponia susitiko su Pagėgių socialiniais darbuotojais

Pagėgiai

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotrauka

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


304299

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė pirmadienį Pagėgių savivaldybėje susitiko su vietos socialiniais darbuotojais.

Kaip skelbia Lietuvos Respublikos Prezidento komunikacijos grupė, susitikime Pagėgiuose aptarta kokybiškų užimtumo ir socialinių paslaugų užtikrinimas, jų plėtra, teisinės bazės pokyčiai, praktikoje socialiniams darbuotojams kylantys iššūkiai ir galimi jų sprendimo būdai.

„Žinau, kad dedate išties daug pastangų tam, kad visos socialinės grupės jaustųsi geriau, kad žinotų, jog prireikus valstybė jų nepaliks likimo valiai. Labai stipri, tikriausiai kertinė Jūsų darbo dalis yra individualizuota prieiga prie kiekvieno žmogaus. Džiaugiuosi, jog būtent tuo vadovaujatės siekdami geriausių rezultatų“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia akcentavo rūpestį žmonėmis su negalia. Pasak jos, visos institucijos turi suremti pečius siekdamos integruoti žmones su negalia į darbo rinką. „Yra daug galimybių pritaikyti jų individualius gebėjimus ir įtraukti šiuos žmones į visavertį gyvenimą. Tai svarbu ne tik atskiroms savivaldybėms, bet ir visai valstybei“, – pabrėžė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios žodžiais, taip pat svarbu plėtoti tarpinstitucinį bendradarbiavimą su visomis viešąsias paslaugas teikiančiomis institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, dalytis gerąja patirtimi, siekiant bendro tikslo, kad kiekvienoje savivaldybėje būtų gera gyventi visiems.

Pirmoji ponia pasidžiaugė, jog vis daugiau žmonių supranta socialinio darbo prasmę ir esmę, pradeda jį vertinti ir sieti ne tik su socialine rizika, bet ir su prevencija. D. Nausėdienės teigimu, tai ypač svarbu įveikiant stigmas ir mitus bei skatinant kreiptis pagalbos visus, kam jos reikia.

„Tikiuosi, kad šiandienos diskusija bus dar vienas žingsnis bendrystės link siekiant gerovės. Ačiū jums už tai, ką darote, už tai, kad esate atkaklūs ir inovatyvūs, jaučiate atsakomybę ir nepavargstate savo kasdienių iššūkių kupinoje veikloje“, – sakė D. Nausėdienė.