PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 22 d. 15:26

Pirmoji ponia Ignalinos rajono TAU: nenustokite tiesti tiltų tarp kartų

Ignalina

D. Nausėdienė lankosi Ignalinoje. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Eitvydas Kinaitis

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


302029

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį susitiko su Ignalinos rajono trečiojo amžiaus universiteto (TAU) bendruomene.

Ignalinos rajono TAU yra savanoriška savarankiška nevyriausybinė organizacija, skirta skatinti vyresnio amžiaus žmonių efektyvų ir turiningą gyvenimą, palaikanti jų darbingumą, fizinį aktyvumą, kelianti žinių lygį.

Įstaiga savo veiklą Ignalinos rajone pradėjo 2015 m. balandžio mėnesį. Ignalinos rajono TAU vienija per 180 klausytojų, veikia 5 fakultetai: Muzikos, Gamtos, Turizmo, Informacinių technologijų. Studentai taip pat dalyvauja įvairiuose susitikimuose, kūrybinėse dirbtuvėse, mankštose ir pan.

„Nuoširdžiai žaviuosi Ignalinos senjorų aktyvumu ir turimomis galimybėmis studijuoti, bičiuliautis, atrasti mėgstamas veiklas, užslėptus talentus ir jausti gyvenimo pilnatvę. Labai svarbu, kad tokios galimybės sudaromos ir atokesnėse vietovėse, nes TAU veiklos, be kita ko, turi labai stiprų poveikį gerai žmogaus savijautai“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios teigimu, visuomet smagu bendrauti su brandžiu akademiniu jaunimu, kuris nesustoja, ieško naujų veiklų ir iššūkių gyvenime. D. Nausėdienė taip pat pasidžiaugė, jog Ignalinos rajono TAU studentai skiria didelį dėmesį ne tik intelektualioms veikloms, bet ir fiziniam aktyvumui.

Pirmoji ponia akcentavo glaudaus TAU ir savivaldos bendradarbiavimo svarbą. „Tai leidžia ne tik praplėsti studentų galimybes mokytis ir lavintis, bet ir galimybes aktyviai įsilieti į socialinį gyvenimą, tiesti tiltus tarp kartų, taip stiprinant vietos bendruomenę, o kartu – ir mūsų valstybę“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Eitvydas Kinaitis