PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Birželio 18 d. 15:45

Pirmą kartą apdovanos dešimtukininkus

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


305358

Mokslo metai eina į pabaigą, kai kuriose rajono mokyklose jau ir baigėsi, tad kitą savaitę numatyta premijomis apdovanoti dešimtukininkus. Apdovanojimai vyks birželio 26 d. 17 val. L. Šepkos parke.

Rokiškio rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Rita Elmonienė sako, kad vien dešimtukais mokslo metus baigusiųjų šiemet yra 31.

„Pagal 2023 m. rugsėjo 28 d. tarybos patvirtintą gabių mokinių ir jaunuolių skatinimo programą premijomis skatinami 5-8 klasių mokiniai ir I-IV klasių gimnazistai. Šiemet visose rajono mokyklose suskaičiavome net 31 minėtose klasėse puikiai besimokantį moksleivį“, – patikslina R. Elmonienė.

Kaip pastebi rajono meras Ramūnas Godeliauskas, rezultatai viršijo lūkesčius.

„Tai tikrai puiki žinia, kad rajone turime tiek gabių ir motyvuotų vaikų. Juk mokslo metus baigti vien dešimtukais – ne taip paprasta, todėl su džiaugsmu visiems jiems įteiksiu paskatinamąsias premijas. Jie tikrai to nusipelnė“, – teigia R. Godeliauskas.

Dešimtukininkai, kaip ir numatyta pagal programą, bus apdovanoti 500 eurų premijomis. „Manau, kad realus finansinis paskatinimas prisidės prie moksleivių motyvacijos siekti kuo geresnių rezultatų. Svarbus ir pats faktas, kad pastebime ir didžiuojamės savo jaunimo pasiekimais. Viešas įvertinimas – irgi motyvuoja „ – įsitikinęs rajono meras.

Pagal gabių mokinių ir jaunuolių skatinimo programą 250 eurų premijos bus išmokėtos ir abiturientams už kiekvieną brandos egzaminuose gautą „šimtuką“. Kiek šiemet tokių sulauksime, kol kas neaišku.

Gabių mokinių ir jaunuolių skatinimo programą remia nuolatinis įvairių renginių mecenatas AB „Rokiškio sūris“. Bendrovė skiria pusę reikalingų lėšų, kita pusė – iš savivaldybės biudžeto.