REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Kovo 12 d. 20:32

Pigus, bet itin maistingas produktas užkariauja virtuves

Lietuva

Ipolly nuotr.

EtapliusŠaltinis: Savaitraštis „Etaplius“


261287

Paminėjus košę, neretai mintimis nusikeliame į vaikystę, kai mama virdavo saldžią ir garuojančią avižinę košę. Šiandien košė iš pusryčių klasikos persikelia į įdomius ir kartais net įmantrius patiekalus, kurie tinka bet kokiam paros metui.

Sūri avižų košė su špinatais

Reikės:

  • Skiltelės smulkinto česnako
  • 40 g avižų
  • 350 ml daržovių arba vištienos sultinio
  • Šaukšto sojos padažo
  • Saujos špinatų
  • Šaukštelio sviesto
  • Virto kiaušinio

Gaminame:

Avižas, smulkintą česnaką bei sojos padažą kartu su sultiniu sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite apie penkias minutes, kol avižos suminkštės ir taps koše, išjungus kaitrą – įmaišykite špinatus. Virtą kiaušinį perpjaukite per pusę ir juo pagardinkite patiekalą.

Yuliyafurman nuotr.

„Perlotto“

Reikės:

  • 80 g perlinių kruopų
  • 80 gramų pomidorų
  • Juodųjų pipirų
  • Saujos pjaustytų svogūnų
  • Skiltelės česnako
  • Pusės vidutinio dydžio cukinijos
  • 30 g špinatų
  • Saujos smulkintos kalendros

Gaminame:

Kruopščiai nuplautas perlines kruopas virkite 50 minučių, tuo metu supjaustykite pomidorus, cukiniją, pipirus, česnaką kalendros lapus ir viską pašaukite į orkaitę. Daržoves nedidelėje kaitroje kepkite apie 20 minučių. Įmaišykite iškepusias daržoves į perlinių kruopų košę, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite špinatų lapus.

Patiekdami „Perlotto“, galite apšlakstyti ypač tyru alyvuogių aliejumi arba naminiu pesto padažu, tai suteiks patiekalui sodresnio skonio. Taip pat galite pagardinti tarkuotu kietuoju sūriu, pridėti jūros gėrybių, šviežių grybų.

Budos dubenėlis su miežiais

Reikės:

  • Pusės stiklinės miežių
  • 200 g vištienos šlaunelių mėsos
  • Saujos smulkiai pjaustyto kopūsto
  • Smulkintos morkos
  • Pusės avokado
  • Ridikėlio
  • Nedidelio agurko
  • Svogūno laiškų
  • Sezamų sėklų

Marinatui:

  • Šaukšto citrinųsulčių
  • 5 šaukštų sojos padažo
  • Šaukštelio medaus
  • Šaukštelio sezamų aliejaus
  • Druskos
  • Šlakelio vandens
  • Skiltelės česnako

Gaminame:

Sumaišykite vištieną su puse marinato ir įmaišykite smulkintą česnaką. Apdenkite ir marinuokite šaldytuve bent kelias valandas. Išvirkite miežius. Kol jie pastovės 15 minučių, kepkite marinuotą vištieną. Kepkite ant didelės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 10 minučių. Taip vištiena taps sultingesnė.

Į dubenėlį dėkite miežius ir ant viršaus dėliokite vištieną, kopūstus, morkas, ridikėlius, agurkus ir pjaustytą avokadą. Dubenėlį apšlakstykite likusiu padažu, o patiekdami pabarstykite smulkintais svogūno laiškais ir sezamų sėklomis.

Recepte nurodytas daržoves galite pakeisti kitomis mėgstamomis, namie turimomis daržovėmis. Budos dubenėliui puikiai tinka „Edamame“ pupelės, įvairūs daigai, traškūs brokoliai, pakepta saldi bulvė, avinžirniai, vyšniniai pomidorai ar šviežia paprika. Nebijokite eksperimentuoti.

Pranešimas spaudai



REDAKCIJA REKOMENDUOJA