Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Freepik.com nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas žiniasklaidai
Gardu ir nebandyta: kefyre marinuoti kiaulienos iešmeliai su kepintais burokėliais
Vasariško savaitgalio pietums „Lidl“ kviečia paeksperimentuoti, į vieną lėkštę sujungiant lietuvišką bei azijietišką virtuves, paskanaujant kefyre marinuotų kiaulienos iešmelių su saldžiarūgščiu padažu apšlakstytais kepintais burokėliais.
Kiaulienos iešmeliams reikės:
1 kg kiaulienos mentės be kaulų
1 kg kefyro
1 kg šviežių lietuviškų svogūnų
Druskos ir pipirų pagal skonį
Kiaulienos mentę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, sudėkite į didesnį indą. Suberkite druską ir pipirus, gerai išmaišykite – prieskonius tinkamai įtrinkite į mėsą.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su mėsos gabaliukais. Užpilkite viską kefyru. Uždengtą indą padėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį.
Sunerkite mėsą ant iešmų, į tarpus galite užverti svogūno. Kepkite mėsą kepsninėje ant vidutinės kaitros. Reguliariai apverskite iešmus, kol mėsa iškeps – pasistenkite jos neperkepti.
Kiaulienos iešmelius taip pat galima kepti ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje – tam užtruksite apie valandą.
Kepintus burokėlius paruošite panaudoję šiuos ingredientus:
500 g lietuviškų raudonųjų burokėlių
3 v. š. augalinio aliejaus
2 v. š. sojos padažo
2 v. š. medaus
2 v. š. citrinos sulčių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite 1–1,5 cm storio riekelėmis, sudėkite į dubenį. Apibarstykite druska ir pipirais.
Paruoštas riekelės sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo formos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki vidutinės kaitros įkaitintoje kepsninėje apie 20–25 minutes, arba iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Į puodą įpilkite aliejaus, truputį pakaitinkite. Tuomet paeiliui supilkite citrinos sultis, sojos padažą, medų ir gerai viską išmaišykite – turi gautis tamsus, šiek tiek tąsus padažas. Juo apliekite iškeptus burokėlius. Skanaus!