PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 30 d. 16:35

Pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadu paskirtas pulkininkas V. Bagdonas

Klaipėda

Pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadu paskirtas pulkininkas V. Bagdonas. Lietuvos kariuomenės nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


321283

Klaipėdoje vykusios Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadų pasikeitimo ceremonijos metu brigados vadu buvo paskirtas pulkininkas Viktoras Bagdonas.

„Sveikinu Viktorą su naujomis pareigomis ir linkiu sėkmės, nes iššūkių tikrai netrūks. Jūsų pagalba bus būtina vykdant naujas užduotis. Esame visiškai pasirengę susidurti su iššūkiais, nes šiuo metu pasaulyje vykstantys įvykiai primena, kad ramybės nėra, o kariuomenės rengimas yra vienas svarbiausių mūsų prioritetų. Reikalavimai mūsų kariams bus aukšti, bet esu įsitikinęs, kad jūs juos atitiksite”, – ceremonijoje kalbėjo Sausumo pajėgų vadas brg. gen. Artūras Radvilas.

Nuo 2022 m. kovo 22 d. brigadai vadovavęs pulkininkas Aurelijus Alasauskas naujajam vadui perdavė brigados kovinę vėliavą ir simbolinę vado buožę.

Kaip praneša Lietuvos kariuomenė, ceremonijos metu Brigados Generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai atliko tris dedikuotas salves: Sausumos pajėgoms, Pėstininkų brigadai „Žemaitija“ ir Lietuvos kariams, taip išreikšdami pagarbą karių tarnystei ir atsidavimui tėvynei.