PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Sausio 19 d. 13:00

Perlinių kruopų salotos sušildo pilvą ir suteikia energijos

Šiauliai

Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt


68322

Žiemą man dažniausiai norisi šilto ir sotaus maisto, tačiau praėjusios šventės dar neleidžia atsigauti, todėl renkuosi lengvesnius patiekalus. Šį kartą su jumis noriu pasidalyti mano nesenu atradimu – šiltomis perlinių kruopų salotomis, kurios puikiai tinka ir pusryčiams, ir pietums. Vakarienei toks maistas gal nėra pats tinkamiausias, juk mums nereikia energijos ir angliavandenių, kai jau ruošiamės sapnuoti.

Salotoms reikės:

  • 200 gramų perlinių kruopų;
  • 3 didesnių morkų;
  • 100 gramų lukštentų saulėgrąžų;
  • pusės saldžiosios paprikos;
  • 100 gramų fetos sūrio (jei norisi);
  • šlakelio aliejaus;
  • druskos, provanso ar kitų mėgstamų žolelių, česnako skiltelės.

Vos tik panorėję, šių salotų nepasigaminsite. Teks iš vakaro užmerkti perlines kruopas – jos turi išbrinkti. Jau išbrinkintas kruopas išvirkite. Kol kruopos verda, nuskuskite ir sutarkuokite morkas. Jas kepinkite keptuvėje ant aliejaus (arba sviesto – galite rinktis ir prieskoninį sviestą, tuomet nereikės papildomai dėti žolelių ar česnakų).

Morkas pasūdykite, galite užberti ir daugiau mėgstamų prieskonių. Kitoje (sausoje, be aliejaus) keptuvėje pakepinkite saulėgrąžas. Į išvirusias kruopas suberkite gerai ištroškintas morkas, kepintas saulėgrąžas, smulkiai supjaustykite papriką ir berkite į salotų dubenį. Galima šias salotas paskaninti fetos sūriu. Viską išmaišykite ir štai – puikiausios šiltos, energijos suteikiančios salotos garuoja ant jūsų stalo.

Kai jos ką tik pagamintos, yra itin sultingos, tad jokių padažų nereikia. Mano šeima, šildydama jau atšalusias salotas antram valgymui, mėgsta jas pasigardinti pomidorų padažu. Sako, taip dar skaniau!

Lija