PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 24 d. 14:58

Per rusų smūgį Donecko srityje žuvo keturi žmonės ir 34 buvo sužeisti

Pasaulis

Žvakė. Unsplash.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


306222

Rusijos smūgiai Ukrainos rytuose esančiame Pokrovsko mieste pirmadienį nusinešė keturių žmonių gyvybes ir dar dešimtis sužeidė, pranešė regiono gubernatorius.

„Mažiausiai keturi žmonės žuvo ir 34 buvo sužeisti – tokie yra preliminarūs smūgio Pokrovske rezultatai. Tarp sužeistųjų yra du 12 ir 13 metų vaikai. Jų būklė yra vidutinio sunkumo arba sunki“, – socialiniuose tinkluose pranešė Donecko srities gubernatorius Vadymas Filaškinas.

Pastarosiomis savaitėmis Maskva sutelkė savo ugnį į rytinį pramoninį Donecko regioną. Maskva teigia šią sritį ir kelias kitas visiškai aneksavusi. Nei Ukraina, nei Vakarai šių aneksijų nepripažįsta.

V. Filaškinas sakė, kad Rusijos pajėgos į Pokrovską paleido dvi raketas „Iskander-M“, kurios sunaikino ir apgadino kelis namus. Prieš karą mieste gyveno apie 61 tūkst. gyventojų.

„Tai viena didžiausių pastarojo meto atakų prieš civilius gyventojus. Galutiniai jos padariniai dar nenustatyti“, – pridūrė jis.

V. Filaškinas taip pat pranešė, kad per Rusijos puolimą toliau į pietus esančiame Kurachovės mieste žuvo 62 metų vyras.

„Rusai ant miesto numetė valdomą aviacinę raketą, buvo apgadintas infrastruktūros objektas“, – sakė jis, bet nedetalizavo, kas būtent nukentėjo.