PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 6 d. 11:40

Per Rusijos smūgius Ukrainoje yra nukentėjusiųjų

Pasaulis

Karas Ukrainoje/Asociatyvi nuotr. / Facebook

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


317258

Rusijos pajėgų atakos naktį į penktadienį bei ryto valandomis padarė žalos keliuose Ukrainos regionuose. Pramoninėje Dnipropetrovsko srityje nukentėjo du žmonės, „Telegram“ kanale rašė regiono karinis gubernatorius Serhijus Lysakas. Tai 62-ejų moteris ir 65-erių vyras. Jie buvo sužeisti Nikopolio rajone. Apgadinta keliolika gyvenamųjų namų, tai pat automobiliai. Atakuoti ir kitu rajonai. Rusai atakoms naudojo dronus ir artileriją.

Vakarų Ukrainos Lvivo srityje, oficialiais duomenimis, per rusų bepiločių smūgius užsidegė keli sandėliai. Apie tai „Telegram“ kanale pranešė meras Andrijus Sadovyjus. Srities karinis gubernatorius Maksymas Kozycskis taip pat pranešė apie keturis sudegusius sunkvežimius. Žuvusiųjų ar sužeistųjų, oficialiais duomenimis, nėra.

Ukrainos duomenimis, Rusija į šalies teritoriją paleido vieną sparnuotąją raketą, vieną raketą „oras–žemė“ bei 44 dronus. 27 bepiločiai buvo numušti, dar aštuoni išvesti iš rikiuotės elektroninės gynybos priemonėmis.

Donecko srityje sudegė ugniagesių automobilis, užvažiavęs ant rusų padėtos minos. Nuketėjo trys ugniagesiai. Visi jie pristatyti į ligoninę.