PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 11 d. 20:24

Per Rusijos atakas rytų Ukrainoje žuvo penki žmonės

Pasaulis

Žvakė. Pixabay.com nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


309061

Rusijos vykdomas rytų ir šiaurės rytų Ukrainos bombardavimas ketvirtadienį nusinešė penkių žmonių, įskaitant ir vieną vaiką, gyvybes, o tik prieš kelias dienas Jungtinės Tautos perspėjo, kad išpuoliai prieš civilius gyventojus tapo sisteminiai, pranešė pareigūnai.

Šią savaitę Ukraina patyrė virtinę mirtinų smūgių, įskaitant pirmadienio raketų ataką prieš Kyjivą ir kitus miestus, kai buvo iš dalies sugriauta vaikų ligoninė ir žuvo daugiau kaip 40 žmonių.

Ketvirtadienį prie fronto linijos esantys Donecko regiono rajonai „visą dieną buvo apšaudomi priešo“, o Myrnogrado mieste žuvo trys žmonės, įskaitant 15 metų berniuką, „Telegrame“ pranešė gubernatorius Vadymas Filaškinas.

Šiaurrytinėje Charkivo srityje, kur Rusija gegužės mėnesį pradėjo naują sausumos puolimą, bombarduojant pasienio gyvenvietę Bilij Kolodiažą žuvo du žmonės, sakė gubernatorius Olehas Synehubovas.

Rusija teigia, kad jos pajėgos taikosi tik į karinę infrastruktūrą.

JT antradienį perspėjo, kad pastebi „didelį susirūpinimą keliantį sisteminių atakų prieš civilinę infrastruktūrą dėsningumą“, toks buvo ir pirmadienio raketų smūgis didžiausiai Ukrainos vaikų ligoninei.

Šią savaitę NATO aukščiausiojo lygio susitikime Vašingtone Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino sąjungininkus sustiprinti oro gynybos sistemas, išaugus civilių gyventojų aukų skaičiui.