PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 31 d. 09:13

Per oro smūgius Rusijos ir Ukrainos pasienio miestuose žuvo mažiausiai tuzinas žmonių

Pasaulis

Žvakės. Pexels.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


316303

Rusijos ir Ukrainos pasienio miestuose penktadienį per oro smūgius žuvo mažiausiai tuzinas žmonių, pranešė pareigūnai.

Abi pusės taip pat teigė padariusios pažangą mūšio lauke – Maskva Ukrainos rytuose, o Kyjivas – Rusijos vakariniame Kursko regione, kur tęsia savo netikėtą puolimą.

Penktadienio popietę per Rusijos oro smūgį šiaurės rytiniame Charkivo mieste žuvo septyni žmonės, įskaitant 14 metų mergaitę, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministras.

Penktadienio vakarą gelbėtojai vis dar traukė kūnus iš griuvėsių. Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizduose matyti po smūgio suniokoti viršutiniai sovietinio daugiabučio aukštai ir siautėjantis gaisras.

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad sužeisti mažiausiai 77 žmonės, tarp jų 18 vaikų.

Po išpuolio, kuris, pareigūnų teigimu, buvo surengtas naudojant valdomą bombą, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Kyjivo rėmėjus Vakaruose padidinti paramą.

„Kad sustabdytume šį terorą, mums reikia ryžtingų partnerių sprendimų“, – teigė V. Zelenskis savo „Telegram“ pranešime.

„Mums reikia ilgo nuotolio pajėgumų“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje Kyjivo raginimus sąjungininkams panaikinti Vakarų tiekiamų raketų naudojimo Rusijos teritorijoje apribojimus ir tiekti daugiau ilgo nuotolio ginklų.

„Mums reikia, kad būtų įgyvendinti susitarimai su Ukraina dėl oro gynybos. Tai susiję su gyvybių išsaugojimu“, – teigė prezidentas.