PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 10 d. 14:52

Per mokyklinio mikroautobuso avariją PAR žuvo 12 vaikų

Pasaulis

Pexels.com nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


308760

Trečiadienį Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) žuvo 12 vaikų, kai apvirto ir užsidegė juos į mokyklą netoli Johanesburgo vežęs mikroautobusas, į jį atsitrenkus kitai transporto priemonei, pranešė pareigūnai.

Johanesburgo Gautengo provincijos pareigūnų teigimu, mikroautobuso vairuotojas irgi žuvo, septyni vaikai buvo nuvežti į ligoninę. Televizijos vaizduose buvo matyti gaisro visiškai sunaikintas mikroautobusas. Avarija įvyko ankstų rytą Merafonge, už daugiau nei 70 kilometrų į vakarus nuo miesto. Policijai apžiūrint įvykio vietą, ant asfalto mėtėsi apanglėję mokyklinių knygų puslapiai.

Pareigūnai iš karto negalėjo nurodyti vaikų amžiaus, tačiau sakė, kad dauguma jų mokėsi pradinėje mokykloje, ją paprastai lanko nuo 6 iki 13 metų amžiaus vaikai.

Policija tiria įvykį, bet atrodė, kad į mikroautobuso galą trenkėsi nedidelis pikapas, todėl autobusas apvirto ir užsiliepsnojo, pranešė pareigūnai.

PAR turi vieną iš labiausiai žemyne išplėtotų kelių tinklų, tačiau šalies kelių eismo saugumo rodikliai yra vieni prasčiausių.