PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 10 d. 15:18

Per Izraelio smūgį Gazos mokyklai žuvo 28 žmonės

Pasaulis

Karo nualinta Gazos Ruožo gyvenvietė / Scanpix

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


323166

Palestinos Raudonasis pusmėnulis pranešė, kad ketvirtadienį per Izraelio oro antskrydį Gazos mokykloje žuvo mažiausiai 28 žmonės, o Izraelio kariuomenė teigė smogusi „Hamas“ vadavietei.

„Palestinos Raudonojo pusmėnulio komandos reagavo į žinią apie 28 žuvusius ir 54 sužeistuosius po Izraelio okupacinės kariuomenės smūgio į Rafidos mokyklą“, – sakė organizacija, turėdama omenyje mokyklą Deir el Balache.

Gazos Ruožo „Hamas“ valdoma sveikatos apsaugos ministerija pareiškime nurodė tokį patį žuvusiųjų skaičių.

Izraelio kariuomenė savo pranešime nurodė, kad smūgis buvo nukreiptas į palestiniečių kovotojus, veikusius iš vadovavimo ir kontrolės centro, „įkurto komplekse, kuriame anksčiau veikė (Rafidos) mokykla“.

Ji nepateikė žuvusiųjų skaičiaus, tačiau teigė, kad vadovavimo ir kontrolės centras buvo naudojamas „planuoti ir vykdyti teroristinius išpuolius prieš IDF (kariuomenės) karius ir Izraelio valstybę“.

Ketvirtadienio ataka buvo naujausias iš serijos Izraelio smūgių mokyklų pastatams, kuriuose prisiglaudę palestiniečiai, turėję palikti savo namus Gazos Ruože, kur kovos tęsiasi jau daugiau kaip metus.

Rugsėjo 26 dieną per kitą smūgį į prieglauda paverstą mokyklą Gazos šiaurėje esančioje Džabalijos stovykloje, Gazos civilinės gynybos agentūros duomenimis, žuvo mažiausiai 15 žmonių.

Izraelio kariuomenė šiuo metu vykdo intensyvią operaciją Džabalijoje.

Izraelio kariškiai kaltina „Hamas“, kad jos kovotojai slepiasi mokyklų pastatuose, kuriuose prieglobsčio ieško tūkstančiai Gazos Ruožo gyventojų, tačiau palestiniečių kovotojų grupuotė šį kaltinimą neigia.