PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 23 d. 07:17

Per Izraelio operaciją Gazos Ruožo pietuose žuvo 70 žmonių

Pasaulis

Karas. Freepik.com nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


310764

Sveikatos apsaugos ministerija „Hamas“ valdomame Gazos Ruože pirmadienį pranešė, kad per Izraelio operaciją pagrindiniame pietiniame Khan Juniso mieste žuvo 70 žmonių ir daugiau kaip 200 buvo sužeista, po Izraelio perspėjimo, kad jo pajėgos „ryžtingai veiks“ šiame rajone.

Tūkstančiai palestiniečių pabėgo iš pietinių teritorijos rajonų po to, kai Izraelio kariuomenė davė nurodymą laikinai evakuoti dalį Khan Juniso, įskaitant humanitarinę zoną Al Mawasi.

Izraelio kariuomenė pareiškė, kad imsis veiksmų pažaboti raketų ugnį toje teritorijoje, kurioje anksčiau šiais metais vyko smarkūs mūšiai.

Naujausias incidentas įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per smūgį į Al Mawasi žuvo 92 žmonės, kai Izraelis teigė taikęsis į „Hamas“ vadą.

Gazos civilinės gynybos agentūra pranešė, kad pirmadienį Gazos mieste žuvo mažiausiai 12 žmonių, dar keturi žuvo Džabalijos pabėgėlių stovykloje.

Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir vykdo intensyvias karines operacijas Gazos Ruožo teritorijose, kurias anksčiau buvo paskelbęs laisvomis nuo kovotojų.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu, kuriam daromas spaudimas sudaryti paliaubų ir įkaitų išlaisvinimo susitarimą, pirmadienį atvyko į Vašingtoną kreiptis į JAV Kongresą.

Ketvirtadienį B. Netanjahu susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu, kuris spaudė jį susitarti dėl paliaubų, praėjus daugiau kaip devyniems mėnesiams nuo karo Gazos Ruože pradžios.

Birželio pabaigoje B. Netanjahu sakė, kad karo „intensyvioji fazė“ netrukus baigsis.