PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 15 d. 09:40

Per išpuolį restorane Somalyje žuvo devyni žmonės

Pasaulis

Išpuolis Somalyje. Youtube.com stop kadras

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


309432

Sprogus automobilyje padėtai bombai šalia Somalio sostinėje Mogadiše esančio restorano, kuriame minios stebėjo Europos futbolo čempionato finalą, žuvo devyni žmonės, pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė saugumo šaltiniai.

„Per sprogimą žuvo devyni civiliai ir dar 20 žmonių buvo sužeisti“, – teigė nacionalinės saugumo agentūros pareigūnas Mohamedas Yusufas.

„Restorane buvo daug žmonių, daugiausia jaunimo, kurie žiūrėjo futbolo rungtynes [...], bet, ačiū Dievui, dauguma jų, pasinaudoję kopėčiomis ir peršokę per galinę perimetro sieną, saugiai pasišalino“, – sakė jis.

Internete paskelbtose nuotraukose matyti didžiulis ugnies kamuolys ir į naktinį dangų kylantys dūmai, kai sekmadienį prie miesto centre esančio populiaraus restorano nugriaudėjo sprogimas.

Praėjus kelioms minutėms po sprogimo į įvykio vietą atskubėjęs policijos pareigūnas Mohamedas Saladas AFP teigė, kad po nuolaužomis aptikti keli kūnai.

„Prie pastato ir pagrindiniame kelyje žuvo penki žmonės, įskaitant pro šalį važiavusių transporto priemonių vairuotojus“, – sakė jis.

„Keturi žmonės žuvo restorano viduje, kai kurie iš jų buvo ištraukti iš po nuolaužų“, – pridūrė jis.

Nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už sprogimą, tačiau valstybinė Somalio nacionalinė naujienų agentūra sekmadienį pranešė, kad išpuolį įvykdė su „al Qaeda“ susiję „al Shabaab“ džihadistai.

Pastarieji jau daugiau kaip 17 metų vykdo kruviną sukilimą prieš trapią Somalio federalinę vyriausybę ir yra įvykdę daugybę sprogdinimų Mogadiše ir kitose šalies dalyse.