PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 14 d. 14:56

Per gaisrą Vilniuje žuvo žinomas Lietuvos mokslininkas ir jo žmona

Vilnius

EtapliusŠaltinis: Etaplius.lt


314052

Trečiadienio rytą Vilniuje, Antakalnio rajone, sodų bendrijoje užsidegė namas, per gaisrą žuvo garbaus amžiaus vyras ir moteris.

Naujienų portalas lrt.lt skelbia, kad liepsnos pasiglemžė buvusio Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos vadovo, bibliotekininko, istoriko Juozo Marcinkevičiaus ir jo žmonos Zitos gyvybę.

Pasak portalo, J. Marcinekvičius dirbo Lietuvos mokslų akademijos Istorijos institute, vėliau vadovavo Lietuvos mokslų akademijai.

Jo pastangomis 2009-aisiais Lietuvos mokslų akademijos Prezidiumas sugrąžino įstaigos pavadinime turėtą Vrublevskių vardą.

Primename, kad trečiadienį, 9 val., Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas, kad Rudausių Sodų 13-oje gatvėje atvira liepsna dega namas, viduje gali būti senyvo amžiaus žmonių.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Vilniaus valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

„Atvykus ugniagesiams, vieno aukšto medinis namas degė atvira liepsna. Ugniagesiai su kvėpavimo apsaugos aparatais pateko į vidų ir rado du žmones, jie išnešti į lauką ir gaivinami.

Pirminiais duomenimis, juos gaivina medikai“, – Eltai sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Vėliau ji pranešė, kad atgaivinti žmonių nepavyko.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja Eltai sakė, kad iš namo buvo išnešti apdegę 1933 metais gimusios moters ir 1931 metais gimusio vyro kūnai.

Gesindamas gaisrą nukentėjo vienas ugniagesys – kai jis bandė išnešti žmonių kūnus, pliūptelėjo liepsna ir apdegino jo pečius ir nugarą.