PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Spalio 14 d. 08:04

Marijampolėje gaisras pareikalavo aukų – žuvo nežinomas vyras

Marijampolė

PAGD nuotr.

Ingrida SteniulienėŠaltinis: ELTA


323676

Per gaisrą name Marijampolėje žuvo žmogus.

Kaip pranešė Policijos departamentas, sekmadienio paryčiais, apie 4 val. 10 min. Marijampolėje, Mokolų gatvėje, užgesinus gaisrą name, rastas apdegęs nenustatytos tapatybės ir amžiaus vyriškio kūnas.

Gaisro priežastis tiriama.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šiemet per gaisrus Lietuvoje, pirminiais duomenimis, žuvo 63 žmonės. Ugnyje žuvusių žmonių ypač padaugėjo pastaruoju metu. Praeitą savaitę per parą ugnyje žuvo trys žmonės – vyras ir moteris Širvintų rajone, o Zarasų rajone – vyras.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir jų eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų šalyje jau kilo 697 gaisrai. Jų metu žuvo 6 gyventojai, 14 buvo traumuota. Beje, vien suodžiai individualiųjų gyvenamųjų namų dūmtraukiuose jau degė 552 kartus.

Atsižvelgdami į tai, jog miesteliuose ir kaimo vietovėse gyventojų žūsta daugiau negu miestuose, ugniagesiai su nerimu laukia netrukus prasidėsiančio šildymo sezono.

Kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, daugiausia aukų būna atšalus orams, šildymo sezono metu. Pernai nuo spalio mėnesio iki metų pabaigos gaisruose žuvo 35 žmonės.

Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, prašo gyventojų iš anksto rūpintis savo būsto saugumu: susiremontuoti krosnis, išvalyti ir palėpėse nubalinti dūmtraukius, susitvarkyti elektros instaliaciją, įsirengti dūmų detektorius.

Per 9 šių metų mėnesius gyvenamosios paskirties pastatuose kilo 1502, t. y. 25,2 proc. visų gaisrų, o juose žuvo 49 žmonės (iš jų 31 gyventojas – individualiuose gyvenamuosiuose namuose kilusiuose gaisruose).

Individualiuose gyvenamuosiuose namuose kilo 1049 gaisrai, iš jų 523 gaisrai, arba 50 proc. – dėl dūmtraukiuose užsidegusių suodžių.