PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 19 d. 20:44

Per dvi savaites iš pavojingų Sumų srities rajonų evakuota daugiau kaip 5 tūkst. žmonių

Pasaulis

Sumai / Scanpix nuotr.

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


314567

Per dvi pastarąsias savaites iš Sumų srities bendruomenių, kurios labiausiai kenčia nuo rusų apšaudymo, evakuota daugiau kaip 5 tūkst. žmonių.

Tai „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Pasak ministro, praktika patvirtina, kad evakuacija dažnai yra vienintelė galimybė išsaugoti civilių gyventojų gyvybę ir sveikatą.

„Baltieji angelai“ iš Donecko srities pradėjo treniruotes Sumų srities policininkams ir gelbėtojams, kurie evakuos žmones“, – pažymėjo I. Klymenka. Jis sakė turėjęs galimybę pasikalbėti su evakuacijos ekspertais, kurie geriausiai žino visus šio darbo niuansus.

„Baltųjų angelų“ evakuacijos grupės jau beveik dvejus metus gelbsti Donecko srities gyventojų gyvybes, išveždami apšaudomus žmones. Jų pastangomis į saugias vietas pervežta daugiau kaip 7500 piliečių, iš kurių 830 – vaikai.

Pasak I. Klymenkos, anksčiau jie dalijosi savo patirtimi su kolegomis Charkive ir Chersone. Dabar „Baltieji angelai“ pasirodys ir Sumų srityje. Evakuacijos grupių specialistai mokys greitai orientuotis nestandartinėse situacijose, teikti pirmąją pagalbą ekstremaliomis sąlygomis ir pritaikyti krizių komunikacijos įgūdžius.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, per savaitę gelbėtojai padėjo daugiau kaip pusei tūkstančio žmonių palikti pavojingus Donecko srities rajonus.