PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 4 d. 13:38

Per automobilio sprogimą žuvo Zaporižios atominės elektrinės pareigūnas

Pasaulis

Zaporižios atominė elektrinė / Unian

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


322105

Penktadienį sprogus bombai automobilyje žuvo Rusijos okupuotos Ukrainos Zaporižios atominės elektrinės pareigūnas, pranešė abiejų šalių pareigūnai.

Ukrainos karinė žvalgyba (GUR) pranešė, kad penktadienio rytą per bombos sprogimą automobilyje žuvo Andrijus Korotkis, jį pavadino Zaporižios atominės elektrinės „fizinio saugumo vadovu ir „karo nusikaltėliu“, „savanoriškai bendradarbiavusiu su įsibrovėliais iš Rusijos“, teikusiu informaciją apie „proukrainietiškus“ elektrinės darbuotojus ir „dalyvavusiu represijose“ prieš juos.

GUR paskelbė prastos kokybės vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip baltas visureigis lėtai važiuoja ir sprogsta, automobilis sunaikintas, aplink pažyra nuolaužos ir rūksta dūmai.

Didelius nusikaltimus tiriantis Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad po automobiliu buvo padėtas savadarbis sprogmuo, detonavęs jam pradėjus važiuoti. „Auka mirė nuo sužeidimų ligoninėje“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad iškelta baudžiamoji byla.

Rusijos užimtos jėgainės pareigūnai sakė, kad A. Korotkis žuvo per „teroristinę ataką, kurią įvykdė Kyjivo režimas“. Rusijos paskirtas elektrinės direktorius Jurijus Černičiukas sakė, kad už šį „beatodairišką“ išpuolį „reikia nubausti“. Jėgainė nurodė, kad anksčiau A. Korotkis buvo Rusijos kontroliuojamo Energodaro miesto, kuriame yra atominė elektrinė, vietos tarybos vadovas.

Rusijos pajėgos užėmė didžiausią Europoje atominę elektrinę per pirmąsias 2022 m. pradėtos invazijos savaites. Per karą Kyjivas surengė ne vieną panašų sprogdinimą prieš „kolaborantus“ ir „išdavikus“, dirbančius išvien su Rusijos pajėgomis, įskaitant kelis Rusijos primestus vietos pareigūnus Rytų Ukrainoje.