PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 21 d. 11:14

Pentagonas: Rusijai sunkiai sekasi reaguoti į puolimą Kurske

Pasaulis

P. Ryderis / Scanpix

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA.LT


314823

Maskvai, anot JAV gynybos departamento, sunkiai sekasi reaguoti į Ukrainos kontrpuolimą Vakarų Rusijos Kursko regione. Yra ženklų, kad Maskva perkelia į teritoriją nedidelį skaičių pajėgų, Vašingtone sakė Pentagono atstovas Patas Ryderis. „Tačiau apskritai, sakyčiau, kad Rusijai tikrai sunkiai sekasi reaguoti“, – pareiškė jis. Ukraina esą savo priešininkei „vienareikšmiškai sukėlė sunkumų“.

Prieš maždaug dvi savaites pradėjusi kontrpuolimą Kurske, Rusijos užpulta Ukraina pirmą kartą perkėlė karą į savo priešininkės teritoriją. Rusija tuo tarpu ir toliau laiko užėmusi dideles teritorijas Ukrainos rytuose ir pietuose.

Paklaustas, ar Vašingtonas viešai remia Ukrainos prasiveržimą per sieną, P. Ryderis tiesiogiai neatsakė, o nurodė į Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį. Šis yra pareiškęs, kad puolimu norima sukurti buferinę zoną. Tęsiami pokalbiai su Kyjivu, kad būtų gauta daugiau informacijos apie tikslius tikslus, sakė P. Ryderis. Kartu jis pabrėžė, kad Ukrainos kontrpuolimas Kurske neturės įtakos Vašingtono Kyjivui teikiamai paramai.