PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Liepos 4 d. 16:44

Pekinas tikisi susitarti su Briuseliu dėl importo muitų Kinijos elektromobiliams

Pasaulis

Freepik.com nuotr.

Svajūnas LaukineitisŠaltinis: BNS


307884

Kinijos valdžios institucijos tikisi per artimiausius mėnesius susitarti su Europos Komisija dėl Europos Sąjungoje įvedamų papildomų muitų iš Kinijos importuojamiems elektromobiliams, pareiškė Kinijos ministerijos atstovas.

„Mes tikimės, kad Europa bendradarbiaus su Kinija, kad galėtume susitikti pusiaukelėje, pademonstruotume geranoriškumą, paspartintume konsultacijas ir, vadovaudamiesi teisės aktais bei realybe, kuo greičiau pasiektume abiem pusėms priimtiną sprendimą“, – sakė ministerijos atstovas He Yadong, kurį cituoja transliuotoja CNBC.

Jis patvirtino, kad Pekinas ir Briuselis buvo surengęs kelis techninio lygio derybų raundus, bet neatskleidė, ar derybos tęsiamos.

Kaip jau buvo skelbta, Europos Sąjungoje nuo liepos 5 dienos įsigalios papildomi laikinieji iki 38 proc. dydžio muitai prie jau taikomų 10 proc. iš Kinijos importuojamiems elektromobiliams.

Spendimas, kuris Europos Komisijos praėjusį mėnesį buvo oficialiai pristatytas kaip atsakas į Kinijos gamintojų „nesąžiningą subsidijavimą“, kenkiantį Europos automobilių pramonei, įsigalioja, nepaisant Pekino perspėjimų, kad toks žingsnis gali išprovokuoti prekybos karą. Kita vertus, tokie laikinieji papildomi muitai lapkritį gali būti pratęsti penkeriems metams, jei iki to laiko šalims nepavyktų susitarti.

„Komisija preliminariai padarė išvadą, kad Kinijos elektrinių akumuliatorinių transporto priemonių gamintojai naudojasi nesąžiningu subsidijavimu, dėl kurio kyla ekonominės žalos ES elektromobilių gamintojams grėsmė“, – skelbė Europos Komisija, užbaigusi šį tyrimą, sukėlusį Pekino pasipiktinimą.