PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Gegužės 30 d. 15:16

Pažymėjimai įteikti pirmiesiems Vilkaviškio ekonomikos ir verslo akademijos absolventams

Vilkaviškis

Rasa LaukaitienėŠaltinis: Vilkaviškio rajono savivaldybė


302932

Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijoje kovo 7 d. buvo oficialiai atidaryta Vilkaviškio ekonomikos ir verslo akademija. Bendradarbiaujant Vilkaviškio rajono savivaldybei, MRU ir Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijai, vasario mėnesį buvo pasirašyta sutartis dėl akademijos įkūrimo. Džiugu, kad šią idėją palaikė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Vilkaviškio rajono atstovybė, Vilkaviškio rajono „Rotary“ klubas bei Vilkaviškio krašto ūkininkų sąjunga.

Jų dėka, nuo kovo mėnesio Vilkaviškio „Aušros“ gimnazija kvietė Vilkaviškio rajono gimnazijų mokinius dalyvauti paskaitose nuotoliu būdu ir gyvai. Be „Aušros“ gimnazijos mokinių akademijoje dalyvauja: Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos, Gražiškių gimnazijos Bartninkų dr. Jono Basanavičiaus skyriaus, Pilviškių „Santakos“ gimnazijos mokiniai.

Gegužės mėnesio viduryje VEVA klausytojai laikė baigiamąjį testą, kuris padėjo įsivertinti įgytas žinias. Dvidešimt devyni Savivaldybės gimnazistai sėkmingai įveikė testo klausimus.

Gegužės 27 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) vyko EVA baigimo pažymėjimų įteikimo šventė, į kurią susirinko visų akademijų (Vilkaviškio, Panevėžio ir Alytaus) absolventai. Susirinkusius moksleivius sveikino MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, linkėdama svajoti ir reikšdama viltį, kad viena svajonių moksleiviams taps MRU, kur dėstytojai yra puikūs ekonomikos bei verslo ekspertai. Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekano pareigas laikinai einantis doc. dr. Irmantas Rotomskis jauniems žmonėms linkėjo sėkmės ir pasidžiaugė, kad visi akademijos dalyviai jau turi daug finansinio raštingumo žinių, padėsiančių jiems sėkmingai valdyti finansus ir visas su jais susijusias rizikas. Renginio dalyvius taip pat sveikino Panevėžio 5-osios gimnazijos direktorė Daiva Dapšauskienė, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ekonomikos ir verslumo mokytoja Jolita Noruvienė, Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos direktorius Arūnas Serneckas bei akademijos sumanytojas, MRU alumnas, Alytaus miesto savivaldybės Tarybos narys Povilas Labukas.

Verslumas – tai kūrybiškas žvilgsnis į supantį pasaulį. Savarankiškumas, atkaklumas, atsakomybė, drąsa rizikuoti, gebėjimas planuoti ir idėjas paversti veiksmais, o imlumą naujovėmis, tai kompetencijos, būtinos verslumui. Tikimės, kad įgytos žinios ir suformuotas požiūris paskaitų metu, bus postūmis kuriant verslą. Esame tikri, kad VEVA suteikė žinių apie pagrindinius ekonomikos dėsnius ir principus, paskatino labiau domėtis Lietuvoje ir pasaulyje vykstančiais ekonominiais procesais.

Pirmos VEVA laidos absolventai rugpjūčio 7–11 dienomis dalyvaus vasaros akademijos stovykloje Alytaus rajone.

Esame dėkingi Savivaldybės vadovams už akademijos įkūrimo idėją, rėmėjams už tikėjimą šia idėja ir gimnazijų vadovams, mokytojams ir mokiniams už VEVA idėjos puoselėjimą.


Foto galerija: