PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Gegužės 21 d. 13:07

Pavasariškos atostogos: kokius pasaulio kampelius aplankyti gegužę?

Lietuva

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


301868

Natūralu, kad pavasarį vis dažniau pagalvojame apie atostogas – šiltesnės, ilgesnės ir saulės spinduliais dažniau palepinančios dienos įkvepia bent trumpam pabėgti nuo rutinos ir pamiršus darbą bei kitus rūpesčius pasinerti į poilsio ar nuotykių kupinas dienas. Gegužė – lengva šiluma ir margais žiedais besipuošiantis mėnuo – kviečia keliauti kone neribotai, nes būtent šiuo metu dėl itin palankių klimato sąlygų bei dar nespėjusio įkaisti oro dar galite aplankyti daugybę skirtingų krypčių.

Lengvas pajūrio brizas ir jaukioji Pietų Europa

Bene geriausiai pažįstame savo žemyną – čia ir kalbų, ir vyraujančių virtuvių bei kultūrų subtilybės daugumai jau žinomos, tad ne paslaptis, kad Pietų Europa dažnai tampa saugiu atostogų pasirinkimu tiek ieškantiems poilsio, tiek ištroškusiems nuotykių.

Gegužę verta aplankyti Portugaliją, Ispaniją, Graikiją ir Italiją – šiose nuostabiomis pakrantėmis besidžiaugiančiose šalyse pajusite tikrąjį pavasario žavesį, o grįžę galėsite džiaugtis ir pirmuoju sezono įdegiu! Temperatūra pietiniuose kurortuose įšyla iki 20-25 °C, tad bangomis greičiausiai pasimėgaus tik patys drąsiausi, tačiau paskaityti knygą ar pasilepinti gardžiu kokteiliu ant pajūrio gulto tikrai galėsite. Verta paminėti ir tai, kad gegužės mėnesį pražysta Pietų Europos simboliu jau tapę rododendrai – nepraleiskite progos pasigrožėti pačiomis įvairiausiomis jų spalvomis pasidabinusių miestų!

Egzotiškoji Karibų pakrantė

Mėgstantiems šilčiau ir norintiems pailsėti ilgiau, verta pasižvalgyti kelionių į tolimesnius kraštus – gegužę neaplenkite šiltųjų Bahamų! Čia sezonas jau skuba į pabaigą, tad tai bene idealus laikas pailsėti tiems, kurie nemėgsta atostogauti žmonių miniose – uraganų sezonas prasideda birželį, tad kodėl gi neaplankius šio unikalaus kampelio? Baltas, nuo kojų byrantis smėlis, žydrų atspalvių vandenynas, tolumoje plūduriuojančios jachtos, užburiantis povandeninis pasaulis, gardus maistas ir šviežiai spaustos sultys iš vietoje sunokusių vaisių bei piratų laikus menanti istorija – ko dar gali reikėti tobuloms atostogoms? Šiandien Bahamų salos žinomos kaip vienas gražiausių ir prabangiausių pasaulio kurortų, žavintis savo sekliomis pakrantėmis ir giliomis vandenyno ertmėmis, koralais, nesibaigiančiomis saulėtomis dienomis ir tarsi pasakose aprašytais paplūdimiais. Norite patirti kažką nepaprasto ir nepamirštamo? Pasipliuškenkite su mielomis kiaulaitėmis kiaulių paplūdimyje!

Gyvybe alsuojanti Afrika

Nors tolimuosius Afrikos kampelius europiečiai dažnai dar aplenkia dėl nežinomybės ir daug kylančių klausimų, apsilankyti čia pavasarį tikrai verta. Gegužę patraukliausiomis kryptimis laikoma Botsvana, Pietų Afrika, Zambija, Namibija ir Žaliasis Kyšulys – čia šiuo metu kupina gyvybės, todėl galima mėgautis sausros dar nealinamu kraštovaizdžiu ir jo gyvūnija. Užsiregistruokite safariui, pamatykite išskirtinio grožio nacionalinius parkus ir nepraleiskite progos išbandyti Indijos vandenyno bangas. Tiesa, Afrika tampa vis patrauklesne kryptimi ir medaus mėnesio idėjų beieškančioms poroms – juk unikalumas, netikėtumai ir nepamirštama patirtis čia garantuota!

Nesvarbu, kurią kryptį pasirinksite savo pavasario atostogoms, prieš skubėdami krautis lagaminų, pasirūpinkite kelionių saugumu – pasidomėkite rekomenduojamų skiepų sąrašų, ypač jei vykstate už Europos ribų, ir įsigykite kelionių draudimą puikiomis kainomis. Nepamirškite pasiimti būtiniausių medikamentų, pasidomėti vietinės virtuvės niuansais bei susipažinti su vietine flora bei fauna – būkite atsargūs keliaudami gamtoje ir venkite itin nuošalių vietovių.

Reklama