PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 5 d. 13:21

Pauliaus Jankūno vardo 3×3 krepšinio turnyre Varėnoje – rekordinis komandų skaičius

Varėna

Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Varėnos rajono savivaldybė


312766

Rugpjūčio 3 d. Varėnos „Ryto“ progimnazijos sporto aikštyne susirinko krepšinio aistruoliai iš visos Lietuvos. Čia vyko jau ketvirtasis Pauliaus Jankūno vardo krepšinio 3×3 turnyras.

Šiemet jame dalyvavo net 40 komandų: iš Varėnos r. – 13, Vilniaus – 9, Alytaus – 7, Kauno – 5, Prienų – 2, Druskininkų – 1, Eišiškių – 1, Kaišiadorių – 1, Šiaulių – 1.

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pasveikino visus gausiai susirinkusius dalyvius bei jų palaikymo komandas: „Džiaugiuosi, kad turnyras tapo gražia mūsų krašto tradicija, sujungianti sportuojančią bendruomenę, krepšinio aistruolius iš visos Lietuvos. Kad Pauliaus Jankūno vardo turnyras kiekvienais metais tampa vis populiaresnis įrodo ir gausus būrys komandų – jų net 40“. Rajono vadovas padėkojo P. Jankūnui bei renginio organizatoriams už puikią krepšinio šventę Varėnoje.

Paulius Jankūnas pasidžiaugė, kad turnyras auga ir didėja jo žinomumas: „Ačiū visiems, kad dalyvaujat. Sportininkams palinkėsiu sąžiningos kovos ir tegul nugali stipriausi“.

Šventės dalyvius pasveikino ir mineralinio vandens „Neptūnas“ vadovas Justinas Kirbutas, kuris linkėjo geros kovos bei nepamiršti gerti natūralų mineralinį vandenį „Neptūnas“. Kaip ir pernai, taip ir šiemet turnyre dalyviai varžėsi trijose amžiaus grupėse – vaikų (14 m. ir jaunesni), jaunimo (15–17 m.) ir suaugusiųjų (be amžiaus apribojimų).

Pirmą kartą jaunimo grupėje dalyvavo merginų komanda „Fast & Furious“ iš Vilniaus.

Šių metų turnyro naujovė – buvo galima rinkti FIBA reitingo taškus sau, komandai ir bendrai Lietuvai.

Po įnirtingos kovos krepšinio aikštelėje nugalėtojais ir prizininkais tapo:

Vaikų grupėje:

„Ereliai2011“ iš Vilniaus. MVP (naudingiausias komandos žaidėjas) – Jonas Kaziulionis;
„Šaltibarščiai“ iš Vilniaus. MVP – Raigardas Ciūnys;
„Braškinis Miau“ Iš Vilniaus. MVP – Kasparas Čepas.

Jaunimo grupėje:

„And One“ iš Kauno. MVP – Kristupas Sabeckas;
„Alytaus KA“ iš Alytaus. MVP – Kajus Matukas;
„Šiaulių Vanagai“ iš Šiaulių. MVP – Enrikas Karpas.

Suaugusių grupėje:

„Bitcoin“ iš Vilniaus. MVP – Danas Kazakevičius;
„Edrimita“ iš Vilniaus. MVP – Klaudijus Surplys;
„Hikvision“ iš Kauno. MVP – Kostas Domjonaitis.

Specialųjį „Neptūno žaidimą“ laimėjo ir „Playstation 5“ konsolę atsiėmė kaunietis Kostas Domjonaitis. Snaiperio konkursą laimėjo Vilmantas Sankovskis iš Eišiškų. Jam atiteko Lietuvos rinktinės marškinėliai ir 3×3 kamuolys.

Turnyro nugalėtojus apdovanojo Varėnos rajono savivaldybės vicemeras Alvydas Verbickas pasidžiaugdamas, kad šis turnyras susilaukia vis didesnio dėmesio ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų bei jaunimo tarpe.

Pauliaus Jankūno vardo krepšinio 3×3 turnyro organizatoriai dėkoja turnyro draugams: Varėnos rajono savivaldybei, mineraliniam vandeniui „Neptūnas“, UAB „Adex“, Sporto prekių parduotuvei „Sportturas“, Varėnos rajono visuomenės sveikatos biurui ir Lietuvos krepšinio federacijai.