PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Gegužės 2 d. 08:53

Patirkite skonių bei aromatų įvairovę su kokybiškos kavos puodeliu

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


265973

Kiekviena kavomanas žino, kad geros dienos pradžia prasideda su puikaus skonio kavos puodelio. Tačiau, kad jis išties būtų gardus – reikia žinoti tam tikrus aspektus, kurie padės kavą išlaikyti kuo ilgiau aromatingą ir šviežią. Šiame straipsnyje aptarsime plačiau pagrindines kavos laikymo taisykles, kurios leis ilgiau mėgautis šio gėrimo nepakartojamu skoniu ir aromatu.

Kavos laikymas namuose

Ne paslaptis, jog kava aromatingiausia iš karto ją atidarius – tai žino visi, kurie mėgsta gardžiuotis šiuo gėrimu kiekvieną dieną, tačiau nei kavos pupelių, nei maltos kavos neperkame kasdien. Todėl ypač svarbu pasirinkti tinkamas kavos laikymo sąlygas namuose:

• rekomenduojame rinktis tik sandarius, orui nepralaidžius kavos laikymo indus, kad kava turėtų kuo mažiau kontakto su oru. Hermetiški kavos indai turėtų būti kiekvieno kavos mylėtojo namuose.

• Dienos šviesa pagreitina kavos senėjimo procesą, ypač tiesioginiai saulės spinduliai. Todėl kavos pupelės turėtų būti laikomos tamsiose vietose ir nepermatomuose induose. Jei neturite kito pasirinkimo ir kavą laikote permatomame inde, šį turėtumėte apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

• Venkite drėgnos aplinkos. Kava turi būti laikoma tik sausoje vietoje.

Kaip prailginti kavos vartojimo laiką?

Tikriausiai esate girdėję, jog norint, kad kavos šviežumo laikas pailgėtų ją reikėtų laikyti šaldytuve - tai yra tikrų tikriausias mitas. Šiam tikslui pasiekti yra ir kiti veiksmingesni būdai. Jei turite didelį kavos pupelių kiekį ir žinote, kad užtruks šiek tiek laiko, kol galėsite jas suvartoti, kavos pupeles galite laikyti šaldiklyje. Tik prieš imantis šio veiksmo svarbu atkreipti dėmesį į šiuos aspektus:

• Kava turi būti suberta į hermetiškus/sandarius indus.

• Vėliau galite atitirpinti tik tam tikrą kavos kiekį, kurio reikia tuo momentu. Jei ištraukiate kavos pupeles iš šaldiklio – jų antrą kartą nebegalima užšaldyti.

• Rekomenduojame kavą užšaldyti iškart po skrudinimo, kad turėtume užšaldytą šviežią kavą.

Taigi, tikrai nėra sunku išlaikyti kavą aromatingą ir skanią, tereikia žinoti, kaip ir kur ją laikyti bei kasdienį kavos puodelį ruošti su meile.

Reklama