PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 2 d. 16:15

Pasveikinti profesinę dieną švenčiantys policijos pareigūnai

Šiauliai

V. Lebedžio nuotr.

Vitalis LebedisŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


321719

Šiaulių ir Telšių apskričių policijos komisariatų pareigūnai dalyvavo Angelų sargų – Policijos dienos minėjime, kuris vyko gražiausioje Šiaurės Lietuvos šventovėje – Šiaulių katedroje. Po šv. Mišių pagerbti tarnyboje pasižymėję pareigūnai. Policininkus šventės proga sveikino Šiaulių miesto meras, prokuratūros atstovai, kalėjimų departamento pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, pasieniečiai.

Šiais metais spalio 2 d. Lietuvos policija švenčia 106-tąsias įkūrimo metines. Jau tapo gražia tradicija, kad policijos pareigūnai iš Šiaulių ir Telšių apskričių profesinę šventę mini Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje.

t00-policijos-diena-02-66fd2eeee94a67.30691018.jpg

Pasibaigus šv. Mišios, kurias aukojo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, įvyko pareigūnų pagerbimo ceremonija.

Tarnyboje pasižymėję policininkai iš įvairių padalinių gavo vidaus reikalų ministerijos, Policijos generalinio komisaro padėkas ir atminimo dovanas.

Renginyje dalyvavęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas savo padėkas įteikė trims pareigūnams: Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos vyriausiajam specialistui Daliui Niekiui, Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Pirmojo veiklos skyriaus tyrėjui Dariui Mažonavičiui ir Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Pirmojo veiklos skyriaus vyresniajai tyrėjai Reginai Medeikienei.

„Labai gera matyti daug žmonių, kurie yra pasiryžę ginti visuomenę ir padėti kitam, tiek tarnybos, tiek ne tarnybos metu. Norėtųsi, kad kuo greičiau pildytųsi Vyriausybės atstovų pažadai pareigūnams kelti atlyginimus ir mažinti darbo krūvius. Linkiu visiems taikios padangės, susiklausymo šeimose, puikios sveikatos ir nuotaikos. Ir jei pamatysite, kad darbo metu jums šiauliečiai draugiškai mojuoja, pamokite jiems atgal. Taip leisite supranti, kad viskas yra gerai“, – kalbėjo Artūras Visockas.

Šiaulių merui ceremonijoje talkino daugeliui šventės dalyvių puikiai pažįstamas Vincas Urbonavičius, ilgametis policijos pareigūnas šiuo metu eina mero patarėjo pareigas Šiaulių miesto savivaldybėje.

Šiaulių katedroje susirinkusius policijos pareigūnus taip pat sveikino Šiaulių rajono savivaldybės, prokuratūros, sienos apsaugos tarnybos, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, probacijos tarnybos ir kitų struktūrų atstovai.


Foto galerija: