PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 9 d. 15:50

Pasveikinti išrinkti seniūnaičiai

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


300643

Visai neseniai Marijampolės savivaldybėje vyko seniūnaičių rinkimai, kurių metu išrinkta 50 seniūnaičių, tarp kurių net 32 yra nauji, kiti buvo perrinkti.

Seniūnaičiai yra tiek žmonės, kurie yra arčiausiai savo seniūnijų gyventojų, kurie girdi jų problemas ir siūlymus, jie yra tarpininkai tarp žmonių ir seniūno, Savivaldybės tarybos narių, Administracijos bei kitų institucijų.

Marijampolės miesto seniūnijoje išrinkta 13 seniūnaičių, iš kurių 5 nauji. Liudvinavo seniūnijoje išrinkti 9 seniūnaičiai – 7 nauji, Marijampolės seniūnijoje visi išrinkti 9 seniūnaičiai yra nauji. Šunskuose ir Sasnavoje išrinkta po 6 seniūnaičius, Sasnavoje –1 naujas, Šunskuose – 4 nauji. Igliaukoje – 5 seniūnaičiai, iš kurių 4 nauji. Gudeliuose – 2 seniūnaičiai ir abu nauji.

Nauji rinkimai dar vyks Buktos, Narto bei Kumelionių seniūnaitijose, nes čia pirmajame etape neatsirado norinčių dalyvauti rinkimuose.

Marijampolės savivaldybės vadovai pakvietė išrinktus seniūnaičius į Tarybos posėdžių salę atsiimti pažymėjimų ir, be abejo, išsakyti linkėjimus ir sveikinimus.

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda sveikindamas seniūnaičius dėkojo, kad jie ryžosi tapti bendruomenės balsu ir atstovauti savo seniūnaitijų gyventojų interesams, kvietė bendradarbiauti ir linkėjo kantrybės bei ištvermės.

Savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis akcentavo, kad seniūnaitis yra didelė pagalba seniūnams ir bendruomenėms: „Turime iš tiesų daug gražių pavyzdžių, kai seniūnaičiai yra labai aktyvūs, teikia įvairius pasiūlymus, žino opiausias problemas, glaudžiai bendrauja su savivalda ir domisi kaip vykdomi vienokie ar kitokie sprendimai. Sveikinu jau ne vieną kadenciją dirbančius seniūnaičius, sveikinu ir visus naujokus ir linkiu susikalbėjimo su žmonėmis bei kantrybės, kurios dažnai prireikia itin daug“.

Savo patirtimi pasidalijo jau trečią kadenciją pradėjusi dirbti Netičkampio seniūnaitė Danguolė Gasiliauskienė. Pasak jos, seniūnaitis tikrai negali išspręsti visų žmonėms kylančių problemų, bet tikrai gali tapti artimiausiu bendruomenei žmogumi, kuris moka išklausyti, žino į kur kreiptis susidūrus su iššūkiais ir geba padėti kaip įmanoma. Kaip kad sakė Danguolė: „Svarbiausia pačiam būti žmogumi ir vertinti aplink esančius žmones“.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad seniūnaitis dirba visuomeniniais pagrindais ir yra įgaliotas atstovauti seniūnijos gyventojų interesams seniūnijoje bei savivaldybėje, skatinti gyventojus prižiūrėti savo gyvenamosios vietovės teritoriją, dalyvauti organizuojant gyventojų apklausas ir gyventojų susitikimus su savivaldybės vadovais, plėtoti ir organizuoti bendruomenės sportinį, kultūrinį gyvenimą, svarstyti savo seniūnaitijos gyvenamųjų vietovių bendruomenėms rūpimus klausimus, teikti informaciją seniūnaitijos gyventojams apie savivaldybės institucijų veiklą.


Foto galerija: