PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Liepos 16 d. 16:31

Pasveikinti aukščiausius rezultatus pasiekę abiturientai ir jų mokytojai

Akmenė

Akmenės rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Akmenės rajono savivaldybė


309758

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas pasveikino šimtukininkus ir jų mokytojus už puikius rezultatus šių metų brandos egzaminuose. Be sveikinimų, šiais metais buvo skirti ir piniginiai paskatinimai.

Mokiniai, pasiekę šimtuką:

Dominyka Adomaitytė – Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos abiturientė, surinkusi 100 balų iš lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino.
Justinas Vėlavičius – Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos abiturientas, surinkęs 100 balų iš matematikos valstybinio brandos egzamino.

Jų mokytojos:

Rima Vaičiulienė – Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė.
Sigita Vainauskienė – Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė.
Ligyta Petkuvienė – Akmenės rajono Papilės Simono Daukanto gimnazijos pradinio ugdymo vyresnioji mokytoja.
Vilma Pliuskienė – Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė.

Meras pabrėžė šių pasiekimų svarbą ir išreiškė pagarbą mokytojams bei mokiniams už jų tarpusavio santykį ir bendradarbiavimą. Šimtukų pasiekimas parodo, kad net ir tai, kas atrodo neįmanoma, gali būti pasiekta su tinkamu požiūriu ir darbu. Svarbus šeimos vaidmuo: jų parama, kontrolė ir spaudimas, skatinant mokinius siekti aukštų rezultatų yra itin reikšmingas.

Justinas Vėlavičius pabrėžė, kad jo sėkmė yra sunkaus darbo ir valios rezultatas. Jis pasidalijo, kad prieš pamokas su mokytoja aptardavo neaiškius dalykus matematikoje, o tai padėjo jam geriau suprasti mokymosi medžiagą ir pasiruošti egzaminui. Abiturientai išsiskyrė užsispyrimu ir noru mokytis. Štai Dominyka Adomaitytė atskleidė, kad jos sėkmę lydėjo kantrybė, ryžtingas darbas ir pastangos viską padaryti preciziškai. Ji taip pat pabrėžė nuolatinio knygų skaitymo svarbą.

Meras užbaigė renginį su linkėjimais visiems šimtukininkams, skatindamas juos ir toliau siekti aukštų rezultatų gyvenime bei po studijų grįžti dirbti Akmenės kraštui.