PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugpjūčio 12 d. 14:02

Pasveikinti aukščiausius įvertinimus pelnę Šiaulių abiturientai: visi studijuos Lietuvoje

Šiauliai

Alaina BosėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


313717

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas į susitikimą pakvietė abiturientus, kurie pelnė net po 3-4 šimtukus, prie Savivaldybės įsteigtų premijų jiems įteiktos ir mero padėkos už miesto vardo garsinimą bei dovanos su Šiaulių simbolika.

2024-ųjų metų brandos egzaminų sesijoje Šiaulių mieste fiksuoti net 69 šimtukai:

  • 38 abiturientai gavo po 1,
  • 6 abiturientai – po 2,
  • 5 abiturientai – po 3 šimtukus,
  • 1 abiturientas gavo 4 šimtukus.

Šiemet šiems abiturientams Šiaulių miesto savivaldybės mero potvarkiu paskirtos Šiaulių miesto savivaldybės premijos „Šiaulių metų abiturientas“, premijos dydis siekia 100 eurų už kiekvieną gautą aukščiausią įvertinimą.

Į susitikimą meras Artūras Visockas pakvietė abiturientus, kurie savo gabumais nustebino visus: vienas mokinys gavo 4 aukščiausius įvertinimus, o dar penki mokiniai surinko po 3 aukščiausius įvertinimus. Įdomu tai, kad visi šie mokiniai mokosi Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje.

Net 4 aukščiausius įvertinimus brandos egzaminų sesijoje pelnė:

Dovydas Labanauskas iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos.

Po 3 aukščiausius įvertinimus brandos egzaminų sesijoje pelnė:

Austė Dovtartaitė iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos.

Urtė Kavaliauskaitė iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos.

Morta Milašauskaitė iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos.

Vilius Zinkevičius iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos.

Odeta Morkūnaitė iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos.

„Pirmiausia noriu pasveikinti visus Šiaulių miesto abiturientus, kurie sėkmingai įveikė abitūros egzaminus. Šiauliečiai visuomet džiugina puikiais rezultatais, na, bet surinkti tris ar net keturis šimtukus jau yra neįtikėtina! Visas Saulės miestas Jumis didžiuojasi ir linki sėkmės naujame gyvenimo etape. Atminkite, kad baigus studijas, Šiauliai Jūsų lauks ištiestomis rankomis“, – į šimtukininkus kreipėsi A. Visockas.

Abiturientus taip pat sveikino Šiaulių mero pavaduotojas Justinas Švėgžda ir Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė.

Visi šeši abiturientai renkasi studijas Lietuvoje, tarp studijų krypties pasirinkimų įvairiausios programos: elektros inžinerija, medicina, odontologija, informatika, ekonomika ir politika bei šviesos technologijos.

„Tiek šimtukų aš tikrai nesitikėjau, atrodo, kad dalykuose, kuriems uoliausiai ruošiausi prieš egzaminą, kaip tik ir nepavyko surinkti 100 balų. Tačiau aš mokausi, nes tuo procesu mėgaujuosi, todėl ruoštis, pavyzdžiui, fizikos egzaminui man buvo tikras malonumas“, – pasakojo keturis aukščiausius įvertinimus iš matematikos, informacinių technologijų, fizikos ir anglų kalbos egzaminų gavęs Dovydas Labanauskas.

Kad tolimesnis mokymosi procesas būtų dar lengvesnis ir įdomesnis, visi abiturientai paraginti pasidomėti Šiaulių miesto savivaldybės skiriamomis stipendijomis.