REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 6 d. 15:49

Pasveikintas šimtametis raseiniškis

Raseiniai

Raseinių r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


303801

Birželio 6 d. Raseinių miesto seniūnas Artūras Milašauskas garbingos sukakties – sulaukus 100-ojo gimtadienio – proga pasveikino Raseinių miesto gyventoją Antaną Lazdauską. Drauge su seniūnu šimtametį sveikino ir seniūno pavaduotoja Judita Tamašauskienė.

Sveikintojai jubiliatui linkėjo sveikatos ir brangių žmonių rūpesčio, įteikė Raseinių rajono savivaldybės mero Arvydo Nekrošiaus sveikinimą, užrišo jubiliejinę rankų darbo austą tautinę juostą ir įteikė atminimo dovanėlę. Per 2024-iuosius Raseinių rajono savivaldybėje tai buvo antrasis toks garbingas jubiliejus.

Antanas Lazdauskas gimė ir augo Verėduvos kaime. Turėjo tik sesę, kuri tragiskai žuvo jauna. Antrojo pasaulinio karo metu ponas Antanas buvo ištremtas į Baltarusiją. Vėliau dirbo kolūkyje kaip agronomo vairuotojas. Sulaukęs jau pensijinio amžiaus, A. Lazdauskas persikraustė gyventi į Raseinius su žmona Kazyte. Vaikų taip ir neturėjo, bet turi dukterėčią Bronytę, kurią be galo myli kaip savo anūkę.

Sulaukti tokio garbingo jubiliejaus A. Lazdauskui padėjo daugybės artimųjų ir ištikimų draugų iš Verėduvos bendruomenės palaikymas. Kartu jubiliejų minintys giminaičiai Vida, Genutė, Ričardas ir artimi kaimynai Mindaugas bei Natalija apie šį senolį atsiliepia tik geriausiais žodžiais, o pats jubiliatas sako, jog kaimynai jam tarsi šeima.

Jubiliatas šiuo metu pakankamai judrus, išlaikė šviesų protą, nestokoja patarimų kitiems, laisvai atsiliepinėja telefonu ir priima gimtadienio sveikinimus, o kitomis dienomis pats vis dar savarankiškai išeina į lauką ir bendrauja su kaimynais.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA