PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 27 d. 15:26

Paskutinis Lietuvos olimpinės irklavimo rinktinės išbandymas prestižinėje ,,Gintarinių irklų“ regatoje

Trakai

Alfredo Pliadžio nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Pranešimas spaudai


306821

Jau rytoj prasideda visą savaitgalį truksianti didžiausia regata Baltijos regione ,,Gintariniai irklai”. Lietuvos irklavimo federacija džiaugiasi, jog kiekvienas metais regata išlieka svarbi bendruomenei ir susilaukia ne tik didelio dalyvių skaičiaus, bet ir žiūrovų dėmesio.

Šiais metais renginyje išvysime per 500 atletų iš skirtingų pasaulio šalių: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Sakartvelo, Izraelio ir, žinoma, Lietuvos. Dauguma sportininkų jau šią vasarą susitiks ir Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

LIF generalinis sekretorius Saulius Ritter džiaugiasi, jog šioje regatoje atmosfera tarp sportininkų kasmet yra labai šilta: ,,Manau, kad į šią regatą sportininkams malonu atvykti, nes čia yra galimybė susitikti pajėgius irkluotojus iš kitų valstybių, su jais susipažinti bei pasidalinti savo irklavimo istorija. „Gintarinių irklų“ atmosfera iš tiesų labai draugiška.”

Daugkartinė Lietuvos, vienąkart pasaulio bei dukart Europos čempionė, Rio 2016 m. vasaros olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja Donata Karalienė labiausiai laukia ,,Gintarinių irklų“ regatos dėl bendruomenės susibūrimo: „Tai yra irklavimo šventė. Visa bendruomenė švenčiam, irkluojam. Tai yra didžiausias ir laukiamiausias irkluotojų bendruomenės vasaros renginys. Kai pagalvoju apie ,,Gintarinius irklus“, labiausiai laukiu jų dėl to, nes žinau, jog sutiksiu žmones, kuriuos retai sutinku, bet tikrai žinau, jog jie atvažiuos čia.“

,,Gintariniai irklai” džiugins ne tik Trakų pilies peizažais. Šieštadienį žiūrovų laukia ir vakarinė programa – Lietuvos irklavimo olimpinės rinktinės pristatymas, protmūšis bei lauko kino teatras, kuriame vyks filmo ,,Irklais per Atlantą” peržiūra. Visą savaitgalį varžybų miestelyje mažiesiems žiūrovams bus įrengta pramogų erdvė.

Tarptautinė 62–oji regata vyks birželio 28-30 d. Tradiciškai, varžybas žiūrovai stebės nuo Galvės ežero kranto, Trakų irklavimo bazėje.

Žiūrovams renginys nemokamas.