PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Rugsėjo 18 d. 15:34

Pasiūlykite savo idėją Šiauliams!

Šiauliai

Etaplius nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šiaulių televizija/Šiaulių miesto savivaldybė


319284

Jau šeštus metus iš eilės Šiaulių miesto savivaldybė skelbia bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektų idėjų atrankos konkursą ir kviečia miesto gyventojus aktyviai teikti savo pasiūlymus Saulės miestui!

Paprasčiau tariant, jei pastebi, kad Šiauliuose kažko trūksta, siūlyk savo idėją! Tai gali būti bet kas: nuo vaikų žaidimų aikštelės ar naujo šaligatvio iki šalia esančios žaliosios erdvės sutvarkymo. Šiauliečiai balsuos už pateiktas idėjas ir nuspręs, kuriuos projektus reikia įgyvendinti.

Šie ankstesnių metų „Idėjų Šiauliams“ projektai jau yra įgyvendinti: Rėkyvos ežero tilto apžvalgos aikštelė; Poilsio g. kraštovaizdžio sutvarkymas; dviračių ir riedučių „Pump Track“ trasa; Stasio Šalkauskio gatvės sutvarkymas ir filosofo atminimo įprasminimas; Lieporių parko riedučių, paspirtukų ir riedlenčių trasa; Medelyno progimnazijos trumpojo automobilių sustojimo aikštelė; Rėkyvos parko tako bei reljefo prie ežero sutvarkymas. Artimiausiu metu bus baigtas ir Įtraukus parkas vaikams bei Medelyno vaikų žaidimų aikštelės projektas, taip pat projektuojamas Birutės g. dviračių ir pėsčiųjų takas.

Šiais metais jau tradiciškai kviečiame teikti savo pasiūlymus miestui dvejose kategorijose: mažųjų projektų (iki 50 tūkst. eurų) bei didžiųjų projektų (iki 150 tūkst. eurų). Mažieji projektai įgyvendinami einamaisiais metais, o didieji projektai įgyvendinami per 2 metus.

Daugiau – vaizdo reportaže