PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 8 d. 09:15

Pasitarime su seniūnais aptarti aktualūs klausimai

Prienai

Etaplius.LTŠaltinis: Prienų rajono savivaldybė


308251

Liepos 4 d. vyko Savivaldybės vadovų pasitarimas su seniūnijų seniūnais. Pasitarime taip pat dalyvavo skyrių specialistai. Aptarti klausimai dėl invazinių rūšių naikinimo ir kontrolės, kelių priežiūros ir remonto, apleistų sklypų, socialinių būstų priežiūros ir kontrolės, daugiabučių administravimo, gėlo požeminio vandens gręžinių įteisinimo ir kt.

Meras Alvydas Vaicekauskas atkreipė dėmesį į kelių ir pakelių tvarkymą ir ragino seniūnus geriau pasiruošti kelio remonto darbams: nepalikti pakelėse krūmų, menkaverčių medžių, įspėti privačių valdų savininkus apie būtinybę pašalinti ir genėti medžius, krūmus, kurie auga prie pat kelio ir apsunkina kelio remontą bei priežiūrą. Taip pat įpareigojo seniūnus griežčiau kontroliuoti ir raginti gyventojus nuolat prižiūrėti apleistus žemės sklypus, skirti pakankamą dėmesį socialinių būstų priežiūrai bei kontrolei.

Administracijos direktorė Jūratė Mickevičienė kalbėjo apie pasiruošimą invazinių rūšių (Sosnovskio barščių, šliužų ir pan.) naikinimui ir kontrolei, primindama, jog į seniūnijas dėl tokių rūšių aptikimo savo sklypuose gali kreiptis ir gyventojai, ir įmonės bei organizacijos. Taip pat paprašė seniūnus nuolat peržiūrėti laikinų priedangų vietas, stebėti, kad jos būtų neužgriozdintos nereikalingais daiktais, būtinai pažymėti lipdukais, o gyventojams, kurie naudojasi bendrojo naudojimo patalpomis, priminti, jog dėl jų pačių saugumo tokiose patalpose neturi būti pašalinių daiktų.

Vicemerė Jūratė Zailskienė priminė apie artėjantį Duonos ir ugnies festivalį bei spalio mėnesį minimą Pagyvenusių žmonių dieną ir planuojamą „Popietės arbatėlę“ senjorams, kviesdama seniūnus bendradarbiauti ir organizuoti popietes bei kitus renginius senjorams savo seniūnijose. Taip pat pasidalijo idėja pakviesti ir verslininkus bendradarbiauti, organizuojant akcijas vyresnio amžiaus žmonėms.

Pasitarime diskutuota ir apie geležinkelio infrastruktūros projekto „Rail Baltica“ vystymą bei žemės paėmimą visuomenės poreikiams, vandentiekio plėtros galimybes mažesnėse gyvenvietėse, atliekų rūšiavimą.