PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 16 d. 13:17

Pasitarime su Prienų rajono seniūnais – ūkiniai ir šventiniai klausimai

Prienai

Etaplius.LTŠaltinis: Prienų rajono savivaldybė


314247

Rugpjūčio 14 d. vykusiame Prienų rajono savivaldybės vadovų ir seniūnijų seniūnų pasitarime aptarti įvairūs ūkiniai ir šventiniai klausimai.

Pasitarimo pradžioje buvo išklausytas UAB „Gražus miestas“ atstovų įmonės veiklos, paslaugų pristatymas, aptartos bendradarbiavimo galimybės su seniūnijomis.

Aptariant kelių priežiūros klausimus, meras A. Vaicekauskas paragino seniūnus neatidėlioti svarbiausių darbų, ypač tinkamai prižiūrėti pakeles, kad būtų išvengta didesnių problemų ateityje. Taip pat informavo, jog artimiausiame Tarybos posėdyje kelių priežiūrai bus siūloma papildomai paskirti 560 000 eurų, kurie, anot mero, labai pravers dėl įvairių aplinkybių atsirandantiems ir nesuplanuotiems, bet būtiniems atlikti darbams.

Vicemerė J. Zailskienė taip pat kvietė atkreipti dėmesį į pakeles dar prieš remontuojant kelią, kad į kelio juostos ribas neįeitų gyventojų sodinti medžiai, krūmai. Pasak vicemerės, turėtų būti atlikti geodeziniai kelio matavimai, nužymėtos ribos ir pagal jas dirbama.

Diskutuota apie perėjimą prie naujos dokumentų valdymo sistemos, seniūnijose vykstančią registraciją dėl invazinių rūšių (augalų ir šliužų) kontrolės ir naikinimo, taip pat nuo spalio 1 d. įsigaliosiančius leidimų kasinėjimo darbams išdavimo tvarkos pasikeitimus bei kitus reikalavimus.

Pasidalinta ir vasaros švenčių seniūnijose įspūdžiais. Savivaldybės vadovai pasidžiaugė žmonių gausa, švenčių idėjomis, įvairove, temų originalumu, seniūnijų bendruomenių susitelkimu, padėkojo už pastangas, pakvietė nepraleisti ir artėjančių Pakuonio ir Stakliškių seniūnijų vasaros švenčių bei aktyviai su savo bendruomenėmis dalyvauti rugpjūčio 31 d. Prienuose vyksiančiame Duonos ir ugnies festivalyje, kuris vainikuos visą Prienų krašto vasaros šventinį periodą.