PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 13 d. 09:08

Pasitarime su Prienų rajono seniūnais – kapinių priežiūros, apleistų sklypų, bešeimininkio turto klausimai

Prienai

Etaplius.LTŠaltinis: Prienų rajono savivaldybė


318343

Rugsėjo 11 d. vyko pasitarimas su seniūnijų seniūnais. Pasitarime dalyvavo Savivaldybės vadovai, Bendrojo bei Statybos ir ekonominės plėtros skyrių specialistai.

Pasitarime aptarti klausimai:

– dėl kapinių priežiūros. Seniūnai periodiškai organizuoja kapinių apžiūras ir mato, jog yra neprižiūrimų kapaviečių, kurias prižiūrėjusių artimųjų arba nebelikę, arba jie galbūt išvykę kitur. Seniūnams priminta mėginti susisiekti su atsakingais už kapavietės priežiūrą asmenimis ir raštu įspėti apie kapavietės nepriežiūrą. Jeigu tokių galimybių nėra, reikia palikti lentelę su įspėjimu sutvarkyti kapavietę. Šiais metais prasidės visų rajono kapinių skaitmenizavimo procesas, todėl tikimasi, jog identifikuoti kapavietes ir už jas atsakingus asmenis bus paprasčiau.

– dėl apleistų sklypų. Seniūnai teikia duomenis, ragina gyventojus apleistus sklypus susitvarkyti, o to nepadariusieji sulaukia ir administracinės atsakomybės. Tačiau susiduriame su atvejais, kai sklypų savininkai keičiasi arba dėl asmeninių priežasčių teritorijos nėra sutvarkomos laiku, todėl seniūnai paprašyti kiekvieną situaciją išsiaiškinti, įsigilinti į aplinkybes bei neskubėti bausti tų, kurie nėra piktavaliai ir į įspėjimus reaguoja.

– dėl bešeimininkio turto. Aptarta keletas apleistų objektų, kurie neseniai pripažinti bešeimininkiu turtu. Artimiausiu metu bus nuspręsta dėl tolimesnių procedūrų: ar turtą parduoti, ar nugriauti, ar imtis kitų procedūrų.

– dėl bendrųjų konteinerių. Seniūnai apgailestavo, kad yra gyventojų, kurie vis dar neįpranta rūšiuoti. Su neatsakingu rūšiavimu susiduriama tiek viešosiose erdvėse, tiek prie kapinių, kur yra bendrųjų konteinerių. Į konteinerius metamos net iš privačių namų atvežtos maisto atliekos, šalia paliekamos ir stambiosios atliekos. Sutarta imtis įvairių prevencinių priemonių – nuo vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo aktualiausiose vietose iki konteinerių keitimo.

– dėl kelių ir pakelių priežiūros. Meras pabrėžė, kad seniūnijoms papildomai paskirstyta nemažai lėšų kelių priežiūrai, ir paragino pasinaudoti gerais orais – greideriuoti, žvyruoti kelius, ypač atsakingai prižiūrėti pakeles.