PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 2 d. 13:33

Pasiskaičiuoti galimą infrastruktūros plėtros įmoką Vilniaus rajone bus paprasčiau: sukurtas interaktyvus įrankis

Vilnius

ŽŪM nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


307446

Nuo šiol gyventojai, investuotojai, projektuotojai ir kiti suinteresuoti asmenys galės patys apskaičiuoti galimą infrastruktūros plėtros įmoką už Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje planuojamą statyti objektą. Sukurtas infrastuktūros įmokų skaičiavimo žemėlapis.

Tai inovatyvus įrankis savivaldybės valdymo sistemoje, kuris greitai ir patogiai leis patiems apskaičiuoti galimą įmoką. Galimybė iš anksto sužinoti, kokio dydžio bus infrastruktūros plėtros įmoka, padės geriau planuoti biudžetą ir priimti pagrįstus sprendimus.

„Šis interaktyvus įrankis neabejotinai bus naudingas visiems planuojantiems statytis būstą ar kitus statinius Vilniau rajone. Iki tol gyventojai dėl infrastruktūros plėtros įmokos apskaičiavimo kreipdavosi į savivaldybės darbuotojus. Dabar šis procesas galės vykti kur kas greičiau ir paprasčiau, nelaukiant administracijos darbuotojų atsakymo. Šis įrankis sukurtas siekiant padėti visiems suinteresuotiems asmenims lengviau planuoti ir įgyvendinti savo projektus“, – sako meras R. Duchnevič.

Vilniaus rajono savivaldybės infrastuktūros įmokų skaičiavimo žemėlapio nuorodą galima rasti čia.

Gyventojų patogumui, interaktyvus infrastruktūros plėtros žemėlapis turi paieškos funkcionalumą – galima ieškoti pagal gyvenvietės pavadinimą, konkretų adresą ar kadastrinį numerį.

Kaip veikia žemėlapis?

Atidarote interaktyvų žemėlapį;
Žemėlapyje randate aktualią teritoriją (naviguodami arba per paiešką įvedę adresą arba gyvenvietės pavadinimą);
Spaudžiate viršuje kairiajame kampe esantį „i“ mygtuką ir ant rūpimos teritorijos;
Iššokusiame lange spaudžiate nuorodą, esančią laukelyje „Skaičiuoti įmokos dydį“;
Naujai atsidariusiame lange suvedate planuojamo statyti objekto duomenis ir gaunate paskaičiuotą galimą infrastruktūros plėtros įmoką.

Daugiau informacijos apie infrastruktūros plėtros įmoką galima rasti čia.