PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Liepos 11 d. 10:58

Pasirūpinkite sveikatos patikrinimo pažymomis dar vasarą

Vilnius

Freepik.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


308922

Vasara yra palankus metas profilaktiškai pasitikrinti sveikatą bei susitvarkyti būtinus sveikatos būklę patvirtinančius dokumentus: vaikų ir mokinių sveikatos pažymėjimus bei vairuotojų sveikatos patikrinimo medicinines pažymas. Raginama nelaukti vasaros pabaigos bei rudens, kai poliklinikose prasidėjus peršalimo ligų sezonui padidės pacientų srautai.

Sveikatos patikrinimas vairuotojams

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad nuo 2025 m. sausio 1 d. vairuotojo pažymėjimo galiojimas bus susietas su medicininės pažymos galiojimu – nustatytu periodiškumu nepasitikrinę sveikatos vairuotojai nebegalės vairuoti.

Vairuotojai raginami nedelsti ir pasitikrinti savo sveikatos pažymos galiojimo laiką, o įsitikinus, kad pažymos galiojimas baigiasi, nelaukti paskutinės dienos ir jau dabar dėl sveikatos patikrinimo kreiptis į savo gydymo įstaigą.

Pasitikrinti vairuotojams išduotos medicininės pažymos galiojimą galima dviem būdais: identifikavus save per el. valdžios vartus „Vairuotojų portale“ arba suvedus vairuotojo pažymėjimo numerį ir asmens kodą „Regitros“ el. sistemoje.

Profilaktinis vaikų sveikatos patikrinimas

Sveikatos patikros yra privalomos visiems vaikams iki 18 metų bei pilnamečiams mokiniams, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programas mokyklose ir darželiuose. Sveikatos rodiklius vertina šeimos gydytojas ar vaikų ligų gydytojas, dantų ir burnos higienos būklę tikrina gydytojas odontologas arba burnos higienistas. Po jų išduodamas elektroninis Mokinio sveikatos pažymėjimas.

Tėveliai raginami atlikti vaikų sveikatos patikrinimus kuo anksčiau: tai padeda laiku nustatyti sveikatos sutrikimus, koreguoti įpročius ir apsilankyti pas paskirtus gydytojus specialistus per vasarą nepraleidžiant pamokų.

Nemenčinės poliklinikos pacientų dėmesiui: ilginamas įstaigos darbo laikas

Informuojame, kad nuo š. m. birželio 1 d. pacientų patogumui VšĮ Vilniaus rajono Nemenčinės poliklinikoje pailgintas darbo laikas:

darbo dienomis (I-V) poliklinika dirba nuo 7.00 iki 19.00 val.
šeštadieniais (VI) – nuo 8.00 iki 12.00 val. (dirba budintis šeimos gydytojas).

Vilniaus rajono gyventojai raginami nedelsti ir profilaktiniam sveikatos patikrinimui pas gydytojus registruotis jau dabar.